*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι έρωτες των αρχαίων θεών


Συγγραφή: ·Γρηγόριος Στεφάνου
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2023 από "Δρόμων"
Σελ.:168 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-694-587-8


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική" "Έρωτας"

Στο βιβλίο αυτό ο Στεφάνου, με αρκετά απλό, όπως προσδιορίζει στη μυθολογική πλοκή, ύφος, καταγράφει τους έρωτες των θεών του αρχαιοελληνικού πανθέου, αλλά και των ηρώων, έτσι που ο θνητός ήρωας να εισβάλει στην περιοχή του θείου και ο θεός στην περιοχή του θνητού, σε μια διαπλοκή των δύο αυτών διαφορετικών "μεγεθών" ώστε να καταδεικνύεται πλήρως η εννοιολογία και η ιδεολογική δυναμική αυτών των αρχαιοελληνικών συμβόλων.
Άλλωστε οι ήρωες θνητοί ή ημίθεοι κατάγονται ευθέως από τους θεούς και σε καμιά περίπτωση δεν είναι προϊόν μεταστοιχείωσης όπως στις περισσότερες θρησκείες. Έχουν το θείο της καταγωγής μέσα τους.
Την αμεσότητα της επαφής έλκουν απ' αυτήν (καταγωγή) ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτή η ταύτιση με τον θεό και τη θειότητα και όχι με την πλήρη ταπείνωση και εκμηδένιση όπως στις μονοθεϊστικές θρησκείες.
Ο Στεφάνου γνωρίζει καλά αυτό το ανατρεπτικό τελετουργικό και το χειρίζεται με μεγάλη δεξιοσύνη και ακρίβεια.
ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΩΝ είναι ένας ύμνος στον έρωτα τον οποίο ήξεραν να τιμούν οι θεοί και οι ήρωες ως υπέρτατη και ακαταμάχητη δύναμη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας