*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Έναν τζίρταν ας ση Αίσωπου τα μεσελόπα

Οι μύθοι του Αισώπου


Μετάφραση: ·Γεώργιος Μ. Κωνσταντινίδης
Διασκευή: ·Γεώργιος Μ. Κωνσταντινίδης
Έκδοση: Ιούνιος 2023 από "Ινφογνώμων Εκδόσεις"
Σελ.:148 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5590-47-5


Θέμα: "Μύθοι - Βιβλία για παιδιά"

Οι μύθοι του Αισώπου στην ποντιακή διάλεκτο, με παράλληλη μετάφραση στη νεοελληνική.

Από τον συνταξιούχο φαρμακοποιό Γεώργιο Κωνσταντινίδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ινφογνώμων ένα ακόμη βιβλίο στην ποντιακή διάλεκτο. Αυτή τη φορά έχει αναλάβει να κρατήσει την ποντιακή διάλεκτο ζωντανή αποδίδοντας τους όμορφους μύθους του Αισώπου σε αυτήν, με παράλληλη μετάφραση στην νεοελληνική, για τους απογόνους, που η ροή της ζωής και της καθημερινότητας τούς απομακρύνει από αυτή. Με αυτό τον τρόπο μεταφέρει στο κοινό και το ηθικό δίδαγμα των μύθων στην ποντιακή διάλεκτο…

«Ο πρόγονός μας, ο παππούς ο Αίσωπος, μας δίδαξε με τους ωραίους μύθους του, τις αλήθειες της ζωής, όπως ακριβώς έκαναν και οι γιαγιάδες μας, οι καλομάνες, όπως τις λέμε στην όμορφη διάλεκτό μας.
Αυτές τις αλήθειες θέλησα να αποδώσω στην Ποντιακή διάλεκτο, την γλώσσα των δικών μου προγόνων, προσπαθώντας να διατηρήσω εκφράσεις και λέξεις που με την πάροδο του χρόνου χάνονται.
Ελπίζω να πρόσθεσα κ’ εγώ ένα λιθαράκι στην προσπάθεια τόσων Ποντίων που λατρεύουν την διάλεκτό μας.
Εθαρώ κάτ’ εποίκα κ’ εγώ για την νόστιμον την καλατ®ήν εμουν.»
Γεώργιος Κωνσταντινίδης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας