*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η αθανασία του νου


Συγγραφή: ·Αντώνης Γούλιαρης
Έκδοση: Απρίλιος 2023 από "Κάκτος"
Σελ.:216 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-215-095-5


Θέμα: "Ιατρική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Φιλοσοφία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Ο κύριος κορμός του έργου τούτου προσπαθεί να εξιχνιάσει και να ερμηνεύσει πανανθρώπινες και πανάρχαιες απορίες. Γίνεται, δηλαδή, μια προσπάθεια κατανοήσεως του ανθρώπινου «μυαλού», πώς λειτουργεί, πώς παράγονται οι σκέψεις, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις, πού εδράζεται το λειτουργικό σύστημα και πλήθος άλλων παρόμοιων ερωτημάτων.

Μια προφανής, εύκολη πανανθρώπινη και τεκμηριωμένη επιστημονικά απάντηση είναι αυτή που θεωρεί ότι το «μυαλό», ο νους του ανθρώπου, εδράζεται στο οργανικό-ανατομικό σύστημα του εγκεφάλου του ανθρώπου, τουτέστιν στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ). Μέσω αυτού του ατομικού τόπου ο νους επιτελεί όλες τις λειτουργίες του.

Ο γράφων, αναλογιζόμενος τις εξαιρετικές, σπάνιες, πρωτότυπες και με πολλαπλές ιδιαιτερότητες λειτουργίες του νου, αναρωτιέται εάν οι προηγούμενες πανανθρώπινες εκτιμήσεις και πεποιθήσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας