*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελληνική μυθολογία

Όσα δεν γνωρίζατε για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων

(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Γιάννης Καστανάρας
Έκδοση: Μάρτιος 2023 από "Οξύ - Brainfood"
Σελ.:112 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-86418-4-6


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική"

Μια περιήγηση στον χρόνο και στον κόσμο, εκεί που άρχισαν όλα, στη Θεογονία, στη γέννηση του Δωδεκάθεου. Μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις ενός λαού που γέννησαν την πιο εξελιγμένη πολιτικά και πολιτισμικά κοινωνία της εποχής της!
Οι θεότητες του Ολύμπου, αλλά και αυτές του Κάτω Κόσμου, οι πρωταγωνιστές του Φωτός και του Σκότους, θηρία και τέρατα της αρχαιοελληνικής παράδοσης, οι δυνάμεις της φύσης, αυτά που έβλεπαν και αυτά που φαντάζονταν οι άνθρωποι μιας άλλης εποχής ενέπνευσαν - και συνεχίζουν να εμπνέουν - τη σύγχρονη ζωή και σκέψη.
Από τον Σίγκμουντ Φρόιντ μέχρι τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, καλλιτέχνες, επιστήμονες, φιλόσοφοι και κάθε είδους διανοητές «δανείστηκαν» τα θέματα της Ελληνικής Μυθολογίας για να ερευνήσουν, να εξηγήσουν και να ομορφύνουν τη σύγχρονη ζωή.
Η Ελληνική Μυθολογία είναι γύρω μας παντού! Όταν στρέφουμε το βλέμμα στον ουρανό, αναζητώντας τον αστερισμό της Ανδρομέδας ή όταν νοιώθουμε τη γη να σείεται και αναμετριόμαστε με τον Εγκέλαδο. Κάθε μεγάλη περιπέτεια είναι μια σωστή Οδύσσεια. Μια όμορφη γυναίκα είναι μια αληθινή Αφροδίτη, ενώ κάποιος εγκλωβισμένος στον υπέροχο εαυτό του παραμένει ένας αμετανόητος Νάρκισσος…
Ομορφιά και σοφία, σ' ένα ταξίδι διδαχής και περιπλάνησης που ξεκινάει στην κορυφή του Ολύμπου και καταλήγει στο σήμερα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας