*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αμαντέους


Συγγραφή: ·Peter Shaffer
Μετάφραση: ·Έλενα Καρακούλη
Επιμέλεια: ·Σωτηρία Αποστολάκη
Έκδοση: Μάρτιος 2022 από "Κάπα Εκδοτική"
Σελ.:176 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-628-164-8


Θέμα: "Αγγλικά θεατρικά έργα"

Μετριότητες παντοτινές του παρόντος και του μέλλοντος, σας δίνω άφεση αμαρτιών.

Αμαντέους: Ο «εκλεκτός του Θεού», ο ιδιοφυής, ο αιρετικός, ένα τρομαγμένο παιδί, άλλοτε χαριτωμένο άλλοτε ανυπόφορο, εκνευριστικό και αθυρόστομο, υπέρμετρα φιλόδοξο, ωστόσο χαρισματικό.
Σαλιέρι: Λιγότερο ταλαντούχος, φιλόδοξος όμως και δυστυχής, γιατί ξέρει ότι είναι καταδικασμένος να «φτιάχνει από τους μύθους μετριότητες».
Δύο άνθρωποι της τέχνης, δύο κόσμοι που συναντιούνται για να οδηγηθούν στον όλεθρο, στο έργο Amadeus του Πίτερ Σάφερ, σε μετάφραση της Έλενας Καρακούλη, στην οποία βασίζεται η παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Στο επίκεντρο του έργου είναι η αγωνιώδης προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τη μετριότητα, να αγγίξει το μεγαλείο, να φτάσει στον Θεό. Είναι ένα συναρπαστικό έργο για τη φύση του ταλέντου, για την τέχνη, για τη δύναμη της μουσικής. Ένα έργο για την τέχνη λοιπόν και τη δύναμή της να μας ταξιδεύει και να μας μεταμορφώνει.
Σήμερα το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ...

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας