*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολιτική επικαιρότητα

Φιλοσοφική θεώρηση της εποχής των μνημονίων 2011-2022


Συγγραφή: ·Γεώργιος Χ. Κουμάκης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2022 από "Αγγελάκη Εκδόσεις"
Σελ.:338 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-616-262-6


Θέμα: "Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Στο παρόν βιβλίο περιέχονται σχολιασμοί της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, που δημοσίευσε ο συγγραφέας στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, από την αρχή ως το τέλος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας, κατά την ανάλυση και αξιολόγηση των πολιτικών και κοινωνικών συμβάντων της καθημερινής πραγματικότητας, προσπάθησε να είναι κατά το δυνατόν αντικειμενικός, αμερόληπτος και υπερκομματικός. Σκοπός του με τις αποτιμήσεις αυτές είναι να επισημάνει ασθενή σημεία του ισχύοντος πολιτεύματος και των νόμων, ώστε να διαφανούν οι προοπτικές για τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής βελτίωσης και αναβάθμισής τους.

Υποδεικνύονται επίσης οι αρχές και το οδηγητικό νήμα για την καλυτέρευση του ήθους και των ανθρωπίνων σχέσεων για μια ζωή περισσότερο αισιόδοξη και ευχάριστη στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Η ελεύθερη έκφραση και δημοσιοποίηση των απόψεων είναι κατάκτηση του δημοκρατικού πολιτεύματός μας και αποσκοπεί στη δημιουργία κριτικής στάσης και εγρήγορσης των πολιτών σε πνεύμα κατανόησης και συνδιαλλαγής των αντιτιθεμένων απόψεων για καλύτερη ζωή, που τόσο χρειαζόμαστε.

Επισημαίνονται επίσης δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις της δομής του πολιτικού και πολιτειακού μας συστήματος, ενώ παράλληλα υποδεικνύονται τρόποι συνειδητοποίησης του προβλήματος. Οι απόψεις, που αναπτύσσονται με αφορμή ορισμένα γεγονότα τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, φιλοδοξούν να αποτελέσουν σχεδιάγραμμα κοινωνικής και πολιτικής φιλοσοφίας, μακριά από κομματικές ρητορείες και ανεπίτρεπτες σκοπιμότητες. Κατά την ανάπτυξη των θεμάτων κυριαρχούν η θέση ερωτημάτων, η αμφιβολία και η απορία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας