*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Περί της δημοκρατίας


Συγγραφή: ·Στέλλα Ζόμπολα
Έκδοση: Ιανουάριος 2023 από "Μιχάλης Σιδέρης"
Σελ.:482 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-468-320-8


Θέμα: "Δημοκρατία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Με το παρόν πόνημα γίνεται προσπάθεια για μια ακόμα θεώρηση και αξιολόγηση του πολιτεύματος της δημοκρατίας (ανάμεσα στις άλλες πολλές και σημαντικές προσεγγίσεις του) με την παράθεση των νέων πορισμάτων της νομικής, πολιτικής και ιστορικής επιστήμης, προσφέροντας στον αναγνώστη μια νέα οπτική στα πλαίσια της μελέτης και ερμηνείας τού πράγματι ανεξάντλητου θέματος της δημοκρατίας. Ειδικότερα, επιχειρείται μια ακόμα προσέγγισή της με βάση τις νεότερες απόψεις για τη γέννηση, εξέλιξη και λειτουργία της, εντάσσοντας τις συνθήκες γέννησης και ανάπτυξης της δημοκρατίας και στο ιστορικό τους πλαίσιο, σε πορεία παράλληλη με τα διαχρονικά γεγονότα της εποχής της, που επηρέαζαν θετικά ή αρνητικά την πορεία και εξέλιξή της. Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να οδηγήσει σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατανόηση του μοναδικού, πράγματι, φαινομένου της δημοκρατίας, ενόψει και της σημερινής de facto αμφισβήτησής της και de jure σοβαρής αλλοίωσής της από το κατεστημένο, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται τόσο για το εν λόγω πολίτευμα όσο και για τις ελευθερίες των λαών, την αυτοέκφραση και την αυτοτελή ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους, ατομικούς και κοινωνικούς, οδηγώντας στη δημιουργία ανθρώπων ατομικά και κοινωνικά ελεύθερων και αυτόφωτων, στόχοι που μόνο μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει αυτό το πολίτευμα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

(2013) Λυσιστράτη, Σιδέρη Μιχάλη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας