*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αφροδίτη και Άδωνις

"Venus and Adonis" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·William Shakespeare
Μετάφραση: ·Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2022 από "Αμολγός"
Σελ.:66 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-85607-7-2


Θέμα: "Αγγλική ποίηση" "Shakespeare, William, 1564-1616"

Το 1592 ο Σαίξπηρ ήταν 29 ετών και είχε αρχίσει ήδη να γίνεται γνωστός στο κοινό με τα πρώτα του θεατρικά έργα, όταν στο Λονδίνο ενέσκηψε επιδημία βουβωνικής πανώλης και τα θέατρα έκλεισαν επ’ αόριστον. Σε αυτό το χρονικό διάστημα της αναγκαστικής αποχής από την θεατρική σκηνή έγραψε το αφηγηματικό ποίημα Αφροδίτη και Άδωνις. Πηγή της έμπνευσής του ο αρχαίος μύθος, αλλά και οι Μεταμορφώσεις του Οβιδίου, από τις οποίες πολύ συχνά αντλούσε τα θέματά του. Ο Σαίξπηρ κράτησε τον βασικό κορμό του, όμως στην δική του εκδοχή ο Άδωνις είναι τόσο νεαρός που έχει μυαλό μόνο για το κυνήγι και δεν ανταποκρίνεται στο ερωτικό κάλεσμα της Αφροδίτης. Καθώς η θεά της ομορφιάς δεν έχει μάθει να της αντιστέκονται οι άντρες και γίνεται πολύ πιεστική, οι ρόλοι αντιστρέφονται και ο κυνηγός γίνεται θήραμα. Η αμηχανία του αγοριού, ο παρθενικός θυμός του, η προσπάθεια της Αφροδίτης –με λόγια και με έργα– να τον πείσει πως πρέπει να ενδώσει στις ερωτικές προτάσεις της, οι γλαφυρές ολοζώντανες περιγραφές του δάσους, των ζώων, των καιρικών συνθηκών, του κυνηγιού, οι ευφάνταστες παρομοιώσεις και το λεπτό, παροιμιώδες χιούμορ του Σαίξπηρ δημιουργούν μια χαριτωμένη ερωτική ατμόσφαιρα με πολλά κωμικά στοιχεία. Το τέλος όμως της ιστορίας είναι πιο λυπητερό ακόμη και από του μύθου, καθώς η Αφροδίτη δεν προλαβαίνει να πείσει τον Άδωνι να γευτεί τον έρωτα κι εκείνος πεθαίνει χωρίς να μάθει τελικά τι είναι η αγάπη.

(2023) Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μίνωας

(2023) Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Οξύ - Brainfood

(2023) Η τρικυμία, Κάπα Εκδοτική

(2023) Αγάπης αγώνας άγονος, Κάπα Εκδοτική

(2023) Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Χάρτινη Πόλη

(2023) Η θύελλα, Αρμός

(2022) Πολλή φασαρία για το τίποτα, Δρόμων

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας