*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εγχειρίδιο αρμονίας

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Iosef Dubovsky ·Sergei Yevseev ·Igor Sposobin ·Vladimir Sokolov
Μετάφραση: ·Γιώργος Π. Πλουμπίδης
Επιμέλεια: ·Γιώργος Π. Πλουμπίδης
Έκδοση: Οκτώβριος 2005 από "Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ."
Σελ.:470 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7554-06-Χ


Θέμα: "Αρμονία"

Η παρούσα έκδοση βγαίνει με μια σειρά από αρκετά σημαντικές προσθήκες και κάποιες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, αλλά με τη διατήρηση των κύριων θεωρητικών θέσεων, μεθοδικών αρχών και κοινών ασκήσεων, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί από όλους τους συγγραφείς.

Οι αλλαγές που επιφέραμε στο κείμενο της παρούσας έκδοσης αφορούν το περιεχόμενο και το μέγεθος χωριστών κεφαλαίων, την επεξήγηση μιας σειράς θέσεων και ορισμών, την περαιτέρω εκλαΐκευση όλων των πρακτικών ασκήσεων, ακόμη και την επιλογή παραδειγμάτων από τη μουσική φιλολογία για την αρμονική ανάλυση κ.λ.π.

Για να ενδυναμώσουμε την επιθυμητή πρακτική του συνόλου του εγχειριδίου, θεωρήσαμε απαραίτητο και σκόπιμο να αυξήσουμε κυρίως την ποσότητα των ασκήσεων σε όλα τα είδη αρμονικών εργασιών, δηλαδή την εναρμόνιση, την ανάπτυξη, την αρμονική παραλλαγή, την ανάλυση, την επιλογή αποσπασμάτων και την εξάσκηση στο πιάνο. Όταν μελετήσαμε εκ νέου και αλλάξαμε τα μουσικά παραδείγματα, καταφέραμε να αυξήσουμε την ποσότητα τους μέσα από τη ρωσική κλασική μουσική και τις συνθέσεις συγχρόνων μας συνθετών.

Στην παρούσα έκδοση, το πρακτικά δύσκολο και πολύπλοκο κεφάλαιο που αναφέρεται στους διατονικούς τρόπους της ρωσικής μουσικής έχει επεκταθεί σημαντικά και μελετήθηκε περισσότερο μεθοδολογικά- αυτό πιστεύουμε ότι ενδυνάμωσε τη σπουδαιότητα του ρόλου του.

Ουσιαστικά τον ίδιο σκοπό -ενδυνάμωσης του πρακτικού ρόλου του εγχειριδίου στην παιδαγωγική διαδικασία- υπηρετούν τα νέα κεφάλαια και οι συμπληρώσεις που υπάρχουν στο περιεχόμενο της παρούσας έκδοσης.

Για πρώτη φορά στο εγχειρίδιο αυτό εισάγεται κεφάλαιο, στο οποίο αφιερώνονται ορισμένα σημαντικά ζητήματα αρμονικής ανάλυσης και παρατίθενται μέθοδοι και ασκήσεις του. Η απουσία ενός τόσο σημαντικού κεφαλαίου στις προηγούμενες εκδόσεις δημιουργούσε αναμφίβολα κενό.

Σε ειδικό συμπλήρωμα (επίσης για πρώτη φορά) δίνονται ειδικά σχηματισμένες ασκήσεις ελέγχου πάνω στην εναρμόνιση που είναι πιο ελεύθερες στο ύφος και παρουσιάζουν μεγαλύτερο εύρος μελωδιών, για τον έλεγχο της ικανότητας του μαθητή στο να χρησιμοποιεί με επιτυχία και από μόνος του όλα τα αρμονικά μέσα που έχει διδαχθεί.

Σύμφωνα με την παράδοση και τους μεθοδικούς στόχους της προηγούμενης έκδοσης, στην παρούσα έκδοση τα παραδείγματα της εναρμόνισης (τα οποία έχουν εν μέρει πολλαπλασιαστεί) έχουν γραφτεί χωρίς λειτουργικές επεξηγήσεις. Αυτό έγινε, ώστε οι μαθητές από μόνοι τους να κατανοήσουν το σύμπλεγμα των αρμονικών μέσων και κανόνων, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσουν για την επίλυση των ασκήσεων. Στην παρούσα έκδοση, όπως και στις προηγούμενες, οι μελωδίες και τα βάσιμα για εναρμόνιση είναι εν μέρει δανεισμένα από άλλα εγχειρίδια. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας