*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σμύρνη μου αγαπημένη

Θέατρο


Συγγραφή: · Μιμή Ντενίση
Έκδοση: Δεκέμβριος 2021 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:224 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-16-7868-9


Θέμα: "Νεοελληνικά θεατρικά έργα" "Κινηματογραφικές ταινίες"

Η τεράστια και απρόσμενη επιτυχία του θεατρικού έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη» έφερε πάλι στην επιφάνεια ένα από τα μεγαλύτερα τραύματα της ελληνικής Ιστορίας του 20ού αιώνα. Ένα τραύμα που δεν επουλώθηκε ποτέ και που -κατά τη γνώμη τουλάχιστον των απογόνων των Μικρασιατών και Ποντίων- δεν αναγνωρίστηκε όσο θα έπρεπε από την επίσημη Ιστορία. Η καταστροφή της Σμύρνης και το οριστικό χάσιμο των Αλησμόνητων Πατρίδων παραμένει πάντα μια ανοιχτή πληγή στην καρδιά του λαού μας και η αναφορά και μόνο στο όνομα Σμύρνη προκαλεί νοσταλγία, αλλά και απορία σχετικά με το τι συνέβη εκεί. Μετά το 1922 ο ελληνισμός ταυτίστηκε με τα σύνορα της μικρής Ελλάδας και η ανταλλαγή των πληθυσμών προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, μεγάλα προβλήματα, κοινωνικά και πολιτικά, που είχαν αντίκτυπο στα μετέπειτα χρόνια. Οι πρόσφυγες αγωνίστηκαν χρόνια για να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, καθώς η Μεγάλη Πατρίδα με τη φτώχεια και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω των πολλών πολέμων δεν τους αγκάλιασε όπως περίμεναν... Η σκέψη για την ταινία ήρθε μετά τον αντίκτυπο που είχε η παράσταση. Το θέατρο είναι μια σπουδαία τέχνη, που δεν καταγράφεται όμως παρά μόνο στη μνήμη. Θέλησα να αποτυπωθεί σε μια μεγάλη κινηματογραφική ταινία, ώστε να μείνει για πάντα.

(2019) Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη, Εκδόσεις Πατάκη

(2012) Οι αταίριαστοι (η πολιτική συναντά την τέχνη), Εκδόσεις Γκοβόστη

(2009) Το άνθος του κάκτου, Αιγόκερως

(2008) Το σ' αγαπώ δεν είναι ντεμοντέ, Αιγόκερως

(1994) Άννα Καρένινα, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας