*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα πάντα συγχωρούνται

"Todo está perdonado" (Πρωτότυπος τίτλος στα ισπανικά)

Συγγραφή: ·Rafael Reig
Μετάφραση: ·Ασπασία Καμπύλη
Έκδοση: Μάρτιος 2022 από "Carnίvora"
Σελ.:496 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5479-18-3


Θέμα: "Ισπανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Η Λάουρα Γκαμάθο πεθαίνει από μια δηλητηριασμένη όστια την ημέρα του γάμου της. Ο πατέρας της αναθέτει τη διαλεύκανση της υπόθεσης στον πρώην ασφαλίτη Αντόνιο Μενέντεθ Βίχιλ. Η έρευνα, κατά τη διάρκεια της Eurocopa 2008, φέρνει στο φως την ιστορία της οικογένειας Γκαμάθο, μιας από τις οικογένειες που κέρδισαν τον Εμφύλιο πόλεμο και εξασφάλισαν ότι τα παιδιά τους θα κέρδιζαν επίσης και την ειρήνη.
Ένα ολιστικό μυθιστόρημα για την κατανόηση της σημερινής Ισπανίας και ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη διεθνή κριτική, ένα βιβλίο που ανανεώνει με απροσδόκητους τρόπους τη φόρμα του αστυνομικού μυθιστορήματος. Μια διεισδυτική, άλλοτε σαρκαστική και άλλοτε συγκινητική ματιά, στη νεότερη ιστορία της χώρας, η οποία σε πολλά σημεία θυμίζει την ιστορία της δικής μας χώρας, (όπως σημειώνει ο Πέτρος Μάρκαρης στον πρόλογο που συνοδεύει την ελληνική έκδοση), σκιαγραφημένη από την συναρπαστικά πληθωρική γραφή του Ραφαέλ Ρέιχ.
Μια αφήγηση άλλοτε πικρά ρεαλιστική και άλλοτε καυστικά χιουμοριστική για το πώς η θρησκεία, το ποδόσφαιρο και η πολιτική (με αυτή τη σειρά) διαμορφώνουν τους βασικούς άξονες της Ισπανικής ψυχής. Ή όπως σημειώνει ο J.J Armas Marcelo, «Στο μυθιστόρημα Τα Πάντα Συγχωρούνται συνδυάζονται ένας πιο ανεξιχνίαστος Μαρσέ, ένας Μεντόθα πιο στιβαρός, ένας πιο ευφυής Μονταλμπάν, διάλογοι στο ύψος ενός Τσάντλερ ή ενός Χάμετ, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, περίεργες δολοφονίες και πολύ ποδόσφαιρο».

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας