*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σκεπτόμενοι διαφορετικά 2

Η δυναμική σχέση συνεργασίας και ευθύνης μεταξύ επιστήμης και πολιτικής

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ηλίας Αθανασιάδης
Έκδοση: Μάιος 2022 από "Πληθώρα"
Σελ.:82 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-8203-72-3


Θέμα: "Επιστήμη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Ιατρική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Η πανδημία της COVID αποτελεί την τρέχουσα απειλή και αναδεικνύει τα ασαφή όρια και τη σύγχυση που δημιουργήθηκε μεταξύ επιστήμης και πολιτικής.

Οι προβληματισμοί που περιλαμβάνονται στο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Σκεπτόμενοι διαφορετικά» παρουσιάζουν με σαφήνεια και διαύγεια τη δυναμική σχέση μεταξύ της μαχόμενης πολιτικής και της διαρκώς εξελισσόμενης επιστήμης. Από όλες τις αναλύσεις προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο ορθολογισμός αποτελεί εγγύηση σταθερότητας, ενώ ο λαϊκισμός φαίνεται ότι απειλεί και δηλητηριάζει τόσο την πολιτική, όσο και την επιστήμη. Τα συμπεράσματα, βέβαια, ανήκουν στους αναγνώστες.

Συγγραφείς: ΗΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΩΡΑΣ, ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ, ΜΑΝΤΩ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΧΡΟΥΣΟΣ

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας