*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Έκτωρ. Ο γιος της Τροίας


Συγγραφή: · Λεωνίδας Λ. Μπίλλης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2022 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:370 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-84914-7-2


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική"

Η φιλοπατρία, η οικογενειακή τιμή, η αντρειοσύνη, η σεβαστικότητα, η έγνοια του για τον λαό του και η διαχείριση του φόβου του, τον ανεβάζουν στην πρώτη θέση του βάθρου στο λυκόφως των ειδώλων, γιατί ευτυχώς η Μούσα της Ιστορίας η οποία εγγυάται την πραγματικότητα των γεγονότων στο διηνεκές, δεν επηρεάζεται από τους σύγχρονους αστικούς μύθους που παρουσιάζουν τον Αχιλλέα ανώτερο από τον Έκτορα. Άλλωστε νομίζω πως το να στέκεις απέναντι στον εχθρό αποφασισμένος να τον αντιμετωπίσεις ενώ στα στήθη σου σιγοκινείται ο φόβος, είναι σημαντικότερο απ` το να τον αντιμετωπίζεις γιατί δεν τον φοβάσαι. Στην διήγηση του αιωνόβιου και σώφρονα Νέστωρα, ξετυλίγονται αρκετά γεγονότα πριν από τον εμφύλιο τρωικό πόλεμο, κατά την διάρκεια αυτού, αλλά και μετά, μέσα βεβαίως από τον επικό ποιητή Όμηρο. Τον παιδαγωγό των νέων στην διάδοση του καλού παραδείγματος για τις αρετές των Ελλήνων προγόνων τους και στην αποφυγή του κακού. Επίσης γίνονται αναφορές από διασωθέντα και διάσπαρτα αποσπάσματα των χαμένων επών του Τρωικού κύκλου όπως, ‘’Μικρά Ιλιάς’’, ‘’Ιλίου Πέρσιν’’, Κύπρια Έπη’’, ‘’Αιθιοπίδα’’.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας