*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η τιμή και το χρήμα

Για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας


Συγγραφή: ·Κωνσταντίνος Θεοτόκης
Διασκευή: ·Μαργαρίτα Ιωαννίδου
Έκδοση: Οκτώβριος 2021 από "Ανατολικός"
Σελ.:82 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5136-53-6


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα " "Ελληνική γλώσσα, Νέα - Διδακτικά βιβλία για ξένους"

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα προάστιο της Κέρκυρας, στις αρχές του 20ού αιώνα. Είναι μια εποχή όπου στην πολιτική κυριαρχεί το ρουσφέτι, και οι πολίτες ψηφίζουν εκείνον που εξυπηρετεί τα προσωπικά τους συμφέροντα. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα, ανθίζει ο έρωτας της Ρήνης και του Αντρέα.

Οι δυο νέοι αγαπιούνται πραγματικά, αλλά βρίσκουν εμπόδιο στον έρωτά τους την έλλειψη χρημάτων. Όμως ο καθένας τους αντιλαμβάνεται διαφορετικά την έννοια της τιμής και του χρήματος. Και οι δύο είναι φτωχοί, όμως ο Αντρέας προέρχεται από πλούσια, αριστοκρατική οικογένεια που έχει ξεπέσει.

Ο πατέρας του έχει αφήσει χρέη τα οποία πληρώνει εκείνος. Γι’ αυτόν τα χρήματα είναι σημαντικά γιατί με αυτά θα πληρώσει τα χρέη του, συνεπώς θα σώσει το σπίτι του από τον ξεπεσμό, θα σώσει την τιμή του. Κατά κάποιον τρόπο, για τον Αντρέα, προϋπόθεση της τιμής του, είναι τα χρήματα. Για τη Ρήνη, αντίθετα, που προέρχεται από φτωχική οικογένεια, τα χρήματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ξέρει ότι μπορεί να ζήσει με τη δουλειά της, και είναι περήφανη γι’ αυτό. Δίνει σημασία στην τιμή της, είναι μια κοπέλα που δεν συζητήθηκε ποτέ σε σχέση με κάποιον άντρα.

Όμως, πάνω από την αντίληψη της κοινωνίας περί τιμής, εκείνη βάζει την αγάπη της. Μάλλον έχει έναν δικό της κώδικα τιμής, είναι κυρίως ειλικρινής και έντιμη απέναντι στον εαυτό της και την αγάπη της. Μένει να δούμε αν οι δυο νέοι θα ξεπεράσουν τα προβλήματα και θα βρουν τον δρόμο που θα τους οδηγήσει στην ευτυχία.

Εδώ είναι μια απλοποιημένη μορφή του βιβλίου, κατάλληλη για ξενόγλωσσους μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά σαν δεύτερη/ξένη γλώσσα. Είναι κυρίως κατάλληλο για μαθητές μέσου επιπέδου γλωσσομάθειας (Β1-Β2), σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEF) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

(2022) Αγάπη παράνομη, Ατέχνως

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας