*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νερά μάνες


Συγγραφή: ·Leire Bilbao
Μετάφραση: · Νάνσυ Αγγελή
Έκδοση: Απρίλιος 2022 από "Εκδόσεις Βακχικόν"
Σελ.:60 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5662-42-4


Θέμα: "Ισπανική ποίηση"

Η Λέιρε Μπιλμπάο γράφει, όπως η ίδια διευκρινίζει, όχι για τη μητρότητα, αλλά πολύ περισσότερο, μέσα από τη μητρότητα. Πρόκειται για μια ποιοτική διαφορά και μια δήλωση βάθους: Οι στίχοι βγαίνουν στην επιφάνεια. Αρθρώνονται, αναβλύζουν, πηγάζουν μέσα από την ίδια την εμπειρία. Γιατί, πρόκειται για επιτακτική ανάγκη. Το να μιλήσει κανείς γι’ αυτό που ζει, αποκαλύπτοντας την πιο βαθιά του αλήθεια. Κόντρα στο ρεύμα πάνε όσες γυναίκες μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό που πραγματικά συμβαίνει μέσα τους όταν γίνονται μάνες. Γιατί δεν ήταν παρά μονάχα κόρες, Γιατί ποτέ δεν έφτασα/ να είμαι εντελώς κόρη/ μέχρι που έγινα μάνα, γιατί τις πνίγει η τόση εκπλήρωση, γιατί πώς κάνει κάποιος προσωπικό, δικό του, κάτι τόσο ταυτόχρονα κοινό; Ένα τόσο επιβαλλόμενο πεπρωμένο; Κάθε φορά που γεννιέται ένα παιδί, γεννιέται και μια μάνα, λέει χαρακτηριστικά η Μπιλμπάο και γράφει για τη νέα της ταυτότητα δίχως ταμπού και αναστολές.

Είμαι μια μηχανή αναπαραγωγής που επιπλέει στο οξείδιο,
μπράτσα, πόδια και νους βαρίδια

Για να επισφραγίσει με την αιρετική θέση:

Παύω να σκέφτομαι μέσα από μένα,
με ηρεμεί η αποδοχή
πως αυτή η προέκταση η δική μου δεν είμαι εγώ.

Και μόνο τότε κολυμπώ ελαφρώς πιο ελεύθερη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας