*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι μύθοι πίσω από τις λέξεις

Η ελληνική μυθολογία σε λέξεις και εκφράσεις της αγγλικής γλώσσας

"Myths Behind Words. Greek Mythology in English Words and Expressions" (Πρωτότυπος τίτλος )

Εικονογράφιση: ·Παναγιώτης Σταυρόπουλος
Επιμέλεια: ·Αλέξανδρος Ζαφειρίου
Έκδοση: Ιούλιος 2022 από "Αιώρα"
Σελ.:128 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5369-59-0


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική"

Αφροδισιακός, γαλαξίας, μέντορας, μουσείο, ύβρις … είναι ελάχιστες μόνο από τις λέξεις που μας έχει κληροδοτήσει η ελληνική μυθολογία με τη δημιουργική ορμή της. Επέζησαν χιλιετίες ολόκληρες, άλλαξαν, προσαρμόστηκαν και σήμερα τις χρησιμοποιούμε καθημερινά, αν και συχνά δεν ξέρουμε την ιστορία που κρύβεται μέσα τους, τον σπόρο που τις γέννησε. Και δεν είμαστε οι μόνοι που τις χρησιμοποιούμε! Οι λέξεις αυτές έχουν περάσει σε πολλές γλώσσες, άλλες φορές με την ίδια σημασία και άλλες όχι. Στην έκδοση αυτή αναζητήσαμε και παραθέτουμε τα κρυμμένα ίχνη της μυθολογίας μας σε αγγλικές λέξεις και εκφράσεις.

Το βιβλίο συγκεντρώνει περισσότερους από εβδομήντα αρχαιοελληνικούς μύθους, με διάσημους πρωταγωνιστές, όπως ο Δίας, η Αθηνά, ο Ηρακλής και ο Αχιλλέας, οι Αμαζόνες, η Μέδουσα, ο Μινώταυρος κ.α., εικονογραφείται με σκηνές από αρχαία αγγεία και εμπλουτίζεται με αποσπάσματα από αρχαία κείμενα, όπως η Ιλιάδα, η Οδύσσεια, τα
Αργοναυτικά και η Θεογονία.

Για όσους αγαπούν τη γλώσσα, για όσους αγαπούν τη μυθολογία, για όσους θέλουν να περιπλανηθούν με όχημα τις λέξεις στον κόσμο, στην ιστορία και στον πολιτισμό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας