*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αργοναυτικές διηγήσεις


Συγγραφή: ·Bret Harte
Μετάφραση: · Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Έκδοση: Ιανουάριος 1993 από "Λήθη"
Σελ.:160 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789607452030


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Στα αφηγήματα των Αργοναυτικών διηγήσεων ο αναγνώστης δε θα διαβάσει τις περιπέτειες του Ιάσονα και των συντρόφων του, αλλά περιστατικά της ανήσυχης ζωής των τυχοδιωκτών του Νέου Κόσμου. Χαρτοπαίκτες, μέθυσοι, πόρνες, λεπτεπίλεπτες εγκληματικές ψυχές, "χαμένα κορμιά" και αθώα πλάσματα - συχνά και ο ίδιος ο Διάβολος - είναι οι ήρωες του Μπρετ Χαρτ.
Ο μεταφραστής συστοιχεί με το δικό του τρόπο προς το αρκετά ιδιότυπο ύφος του Αμερικανού συγγραφέα, και πολλές φορές ο αναγνώστης λησμονιέται: αν στους "Εξόριστους του Πόκερ Φλατ" ή στον "Αφερέγγυο" ή στο "Ακρωτήριον του Διαβόλου" τα ονόματα των ανθρώπων και των τόπων ήταν ελληνικά, θα μπορούσε να βεβαιώσει με όρκο πως διαβάζει πρωτότυπον Παπαδιαμάντη.
«Εν τω μεταξύ, ο εγγύτερος πλαταγισμός των κωπών εμαρτύρει την προσπέλασιν τον αοράτου ακατίου. Ο μεσίτης μόλις έλαβε καιρόν να κρυφθή όπισθεν της καμπίνας, και πάραυτα αριθμός τις αλλόκοτων πλασμάτων ανήλθε τον λόφον, προς το κατηρειπωμένον συνεντευκτήριον. Ήσαν ενδεδυμένοι όπως ο πρώτος ελθών, όστις, καθώς διήρχοντο δια της ανοικτής θύρας, αντήλλασσεν χαιρετισμούς με τον καθένα εις αρχαϊκήν φρασεολογίαν, απονέμων συνάμα οικείον τι προσωνύμιον. Καπετάν Τραβέρσας, Βαθρακοχάφτης, Σοπραβέντος, Κουρτελάτσας, και Μπαρκομπέστιας, τα ολίγα ταύτα παρεγκώμια έμειναν εις την μνήμην του μεσίτου».
Αλλά είναι αυτά, πράγματι, περισσότερο Μπρετ Χαρτ και λιγότερο Παπαδιαμάντης;

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας