*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το κρυφό μονοπάτι

Ημερολόγια και νυχτολόγια ενός περαστικού


Συγγραφή: · Βάσος Η. Βογιατζόγλου
Έκδοση: Φεβρουάριος 2022 από "Πλέθρον"
Σελ.:320 (21x14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-348-366-3


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες"

Το Κρυφό μονοπάτι είναι η καταγραφή μιας ιχνηλασίας που επιχειρεί ο κεντρικός ήρωας στα διδάγματα μιας άγνωστης Δημιουργίας. Ενός κόσμου που μέσα από το προσωπικό του πεπρωμένο ξεδιπλώνονται τα γεγονότα της ιστορίας, οι αιφνιδιασμοί, οι εικόνες και οι αδιάκοπες μεταβολές του.

Οδηγημένος από την οδύνη, τις μικρές χαρές, τα δάκρυα και τους φευγαλέους έρωτες που αναπόφευκτα σωριάζουν στη διαδρομή του τόσο τα προσωπικά του όσο και τα ιστορικά γεγονότα ενός περίπου αιώνα και συνομιλώντας αδιάκοπα με τον Θεό, αναζητά απεγνωσμένα το Κρυφό μονοπάτι. Μια διέξοδο που μαντεύει πώς θα τον οδηγήσει στην λύτρωση. Θα κατορθώσει όμως να το βρει; ή μήπως το ταξίδι αυτό είναι τελικά και το μόνο που καταξιώνει τον βίο του;

"Μαντεύω πώς, σίγουρα, τώρα θ' αναρωτηθείς εσύ αν χτίζεται η Ζωή με όνειρα. Και ξέρεις, βέβαια, πώς θ' απαντήσω, κι εγώ με τη σειρά μου, όχι. Όμως τα όνειρα υπάρχουν. Μερικά τα ζωγραφίζουμε μόνοι μας. Άλλα πάλι μας επισκέπτονται χωρίς να μας ρωτούν. Και, ίσως, μερικά μας στέλνονται από τον ουρανό. Κι εμείς, οι χαμένοι κι ανέλπιδοι, αφηνόμαστε άβουλοι πλέοντας ανάμεσά τους, σαν ναυαγοί ενός μοιραίου ταξιδιού που δεν διαλέξαμε. Δίχως πυξίδα. Δίχως προορισμό".

(2012) Βασιλική οδός, Εκδόσεις του Αυγούστου

(2012) Κάλλος αμήχανον, Εκδόσεις του Αυγούστου

(2007) Η ποίηση του Γιώργου Γεωργούση, Γαβριηλίδης

(2006) Ιωνική φιλοκαλία, Παρασκήνιο

(2006) Ιωνική φιλοκαλία, Παρασκήνιο

(2005) Γράμματα στην Ήρα, Παρασκήνιο

(2003) Αμερική, Ιωλκός

(1999) Ο ξεριζωμός και η άλλη πατρίδα, Σχολή Μωραΐτη. Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας

(1998) Τα Πισιδικά, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

(1997) Ιστορίες του κ. Ιακώβου, Φιλιππότη

(1990) Τα πρόσωπα του Ιανού, Φιλιππότη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας