*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παρηγοριά για το δέντρο του Αδάμ


Συγγραφή: · Inga Zolude
Μετάφραση: ·Μαριάννα Αβούρη
Έκδοση: Οκτώβριος 2021 από "Εκδόσεις Βακχικόν"
Σελ.:192 (21x14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-638-263-5


Θέμα: "Σλαβική λογοτεχνία"

Η συλλογή διηγημάτων της Ίνγκα Ζολούντε αντικατοπτρίζει διαφορετικά στιγμιότυπα της ζωής σε αστικές και αγροτικές περιοχές της Λετονίας. Η πλούσια και μεστή γλώσσα της συγγραφέως περιγράφει μια φωτεινή και πανοραμική όψη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο στη γραφή της είναι η ικανότητά της να καταστρέφει κάθε όριο μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, γνωστού και άγνωστου, εθνικού και κοσμοπολίτικου. Μερικές φορές είναι αδύνατον να μαντέψει κανείς τον χώρο ή τον χρόνο που πλαισιώνει αυτές τις ιστορίες, οι οποίες πραγματεύονται τα λεγόμενα «μείζονα θέματα» στην καρδιά της ανθρώπινης ύπαρξης. Παρ’ όλα αυτά, οι ιστορίες της Zoλούντε αντανακλούν έντονα την ατμόσφαιρα της Ευρώπης του 21ου αιώνα και καθιστούν αυτήν τη συλλογή ένα από τα σημαντικότερα πεζογραφήματα που εκδόθηκαν στη Λετονία τα τελευταία χρόνια.

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2011

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας