*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Παρηγοριά των στρογγυλών πραγμάτων


Συγγραφή: ·Setz Clemens J
Μετάφραση: · Χρήστος Αστερίου
Έκδοση: Μάιος 2021 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:413 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-01-2208-4


Θέμα: "Γερμανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Για πρώτη φορά στα ελληνικά «ο ιδιοφυής συγγραφέας» (Frankfurter Allgemeine) που θεωρείται «μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της γερμανόφωνης λογοτεχνίας».

Ένας νεαρός ερωτεύεται μια τυφλή γυναίκα που οι τοίχοι του σπιτιού της είναι καλυμμένοι με βωμολοχίες, κάτι που η ίδια αγνοεί. Μια οικογένεια δέχεται την επίσκεψη ενός οπλισμένου άνδρα που ισχυρίζεται ότι είχε μεγαλώσει στο σπίτι της. Ένας στρατιώτης στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύπτει στον ουρανό έναν φριχτό αστερισμό. Δέντρα κινούνται «σαν καμηλοπαρδάλεις που ονειρεύονται».

Στιγμιότυπα ενός κόσμου που παραπαίει, είκοσι ιστορίες «γεμάτες ζωντάνια, πνευματώδεις, τραγικές και παρηγορητικές» (Die Zeit), που ανατρέπουν τις γνωστές συμβάσεις στις οποίες έχουμε συνηθίσει να ζούμε.

Ο γεννημένος τo 1982 στην Αυστρία Κλέμενς Ζετς συγκαταλέγεται κάθε χρόνο ανάμεσα στους σοβαρότερους διεκδικητές του Γερμανικού Βραβείου Λογοτεχνίας, και έχει ήδη τιμηθεί με το βραβείο της Έκθεσης της Λειψίας, το βραβείο Wilhelm Raabe, το βραβείο Jakob-Wassermann και το βραβείο Kλάιστ (2020) ως ένας αφηγητής που εκπλήσσει τους αναγνώστες του με τον αναρχικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η φαντασία του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας