*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ένα καλοκαίρι γεμάτο αγάπη


Συγγραφή: · Fürüzan
Μετάφραση: · Θάνος Ζαράγκαλης
Έκδοση: Απρίλιος 2021 από "Τσουκάτου"
Σελ.:280 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5466-06-0


Θέμα: "Τουρκική πεζογραφία - Διήγημα" "Λογοτεχνία άλλων γλωσσών"

Η Φυρουζάν αποτελεί μία από τις θεμέλιες λίθους της τουρκικής λογοτεχνίας. Έγραψε διηγήματα, μυθιστορήματα, ποίηση, θεατρικά έργα, ταξιδιωτικά κείμενα, σενάρια, συνεντεύξεις, ασχολήθηκε με όλο το φάσμα των γραμμάτων.

Στα μέσα του 1960 πρωτοδημοσίευσε διηγήματά της στο λογοτεχνικό περιοδικό «Γενί Ντεργκί» (Καινούργιο περιοδικό) που διηύθυνε ο λογοτέχνης και εκδότης Μεμέτ Φουάτ, θετός γιος του Ναζίμ Χικμέτ.

Η Φυρουζάν πλάθει τις ιστορίες της από το πολυπολιτισμικό ανθρώπινο πανόραμα του τόπου της, τις οποίες με αισθαντικότητα και ιδιαίτερο αφηγηματικό ύφος τις μετατρέπει σε κοινωνικά πορτρέτα. Στα διηγήματα και τα μυθιστορήματά της, μαζί με τα χρώματα, τα φώτα, τις μυρωδιές, σημαντική θέση κρατά η ίδια η Πόλη με τις συνοικίες, τις παραλίες, τα εξοχικά της και τις διάφορες κοινότητες που ζούσαν εκεί.

Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας