*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εγχειρίδιο εξατομικευμένης ιατρικής

Eξελίξεις στη νανοτεχνολογία, στη χορήγηση φαρμάκων και στη θεραπευτική


Επιμέλεια: ·Ιωάννης Βιζιριανάκης
Έκδοση: Μάρτιος 2021 από "University Studio Press"
Σελ.:680 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2483-1


Θέμα: "Ιατρική"

Η έκδοση συγκεντρώνει τις πρόσφατες εξελίξεις στη φαρμακολογία, τη νανοτεχνολογία, τη γονιδιωματική, την πληροφορική και τη θεραπευτική, με στόχο την εννοιολογική μελέτη του ερευνητικού και του κλινικού ενδιαφέροντος, που δημιουργεί ένα γόνιμο έδαφος, για την πρακτική χρησιμότητα της λήψης εξατομικευμένων αποφάσεων θεραπευτικής στον ιατροφαρμακευτικό τομέα. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει επίσης στην κλινική φαρμακογονιδιωματική να μεταφράσει κατάλληλα την απαραίτητη γνώση, ώστε να επιτευχθεί η φαρμακοτυπία στη συνταγογράφηση, δηλαδή, η εξατομικευμένη επιλογή των φαρμάκων και της δοσολογίας τους, που βασίζεται σε κλινικά και γενετικά δεδομένα του ασθενούς. Η θεματολογία αναπτύσσεται για την υποστήριξη μιας ενοποιημένης υποδομής αναφορικά με τη ροή εργασίας στον ιατροφαρμακευτικό χώρο της παρεχόμενης περίθαλψης. Ενδεικτικά, κάποιες από τις θεματικές που αναλύονται είναι: οι καινοτόμες φαρμακοτεχνικές και θεραποδιαγνωστικές προσεγγίσεις, η νανοτοξικολογία, η μοριακή απεικόνιση και οι μοριακές υπογραφές, οι προσεγγίσεις της κυτταρικής θεραπείας με αρχέγονα βλαστικά κύτταρα, η μοντελοποίηση και προβλεψιμότητα της φαρμακολογικής απόκρισης στα φάρμακα, η συνταγογράφηση των φαρμάκων βάσει της φαρμακογονιδιωματικής γνώσης, η αλληλούχιση του γονιδιώματος του κάθε ατόμου, τα μοριακά διαγνωστικά. Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τις επιστήμες υγείας με κύρια στόχευση την εφαρμογή εξατομικευμένης ιατρικής στην καθημερινή κλινική πρακτική, παγκοσμίως. • Ο Ιωάννης Σ. Βιζιριανάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας και Φαρμακογονιδιωματικής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ.

(2010) Κλινική φαρμακοκινητική, Εκδόσεις Σταύρος Σαρτίνας

(2007) Κοινωνία και υγεία VI, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας