*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

The late Byzantine Palace of Mistras and its restoration


Συγγραφή: · Στέφανος Σίνος
Έκδοση: Μάρτιος 2021 από "Καπόν"
Σελ.:410 Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 9786185209728


Θέμα: "Αρχιτεκτονική" "Τέχνη, Βυζαντινή"

Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία του Βυζαντινού Παλατιού του Μυστρά, που δημιουργήθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα και αργότερα επεκτάθηκε, για να γίνει η έδρα των βυζαντινών διοικητών και, από τα μέσα του 14ου αιώνα, η έδρα των Δεσποτών του Μυστρά και το διοικητικό κέντρο, που γύρω του άνθισαν το εμπόριο και τα γράμματα. Αυτή ήταν και η εποχή της τελευταίας αναλαμπής του βυζαντινού πολιτισμού. Η μορφή του ολοκληρώθηκε με τις επεκτάσεις των αρχών του 15ου αιώνα. Εγκαταλείφθηκε τον 18ο αιώνα και έγινε ένα τριώροφο ερείπιο μέχρι την εποχή μας. Το ερείπιο του παλατιού, που περιγράφεται αναλυτικά, μελετήθηκε και τεκμηριώθηκε σε ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο, οδηγώντας σε ένα σχέδιο αναστήλωσης σύμφωνα με την αρχική του μορφή. Επιπλέον, η οργάνωση των αναστηλωτικών εργασιών, οι τεχνικές που εφαρμόσθηκαν και οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες αναλύονται διεξοδικά, αποκαλύπτοντάς μας τη δημιουργία της αναστηλωμένης μορφής του Παλατιού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας