*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τοπική ιστορία


Συγγραφή: ·Χρύσα Ταμίσογλου
Έκδοση: Ιανουάριος 2021 από " Gutenberg"
Σελ.:261 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-01-2202-2


Θέμα: "Ιστορία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Ο τόπος και η ιστορία του έχει απασχολήσει την ανθρώπινη διανόηση από πολύ νωρίς. Η εφεύρεση και η διάδοση του έντυπου υλικού συνέβαλαν στη διάχυσή της αλλά και στην επισήμανση της σημασίας της για την απόκτηση συλλογικής, τοπικής και εθνικής ταυτότητας. Στον ελλαδικό χώρο η Τοπική Ιστορία εμφανίζεται πιο έντονα από τον 19ο αιώνα και εξακολουθεί έως τις μέρες να αποτελεί ένα πεδίο με το οποίο ασχολούνται άτομα με ακαδημαϊκό και μη υπόβαθρο. Το βιβλίο αυτό εξετάζει την εξέλιξη της Τοπικής Ιστορίας ως κλάδου της Ιστορίας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τις θεωρητικές αρχές που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την παραγωγή της. Στη συνέχεια, εγκύπτει στην αναγκαιότητα της διδασκαλίας της Τοπικής Ιστορίας μελετώντας διαχρονικά την εισαγωγή της, μέσα από προγράμματα σπουδών, διδακτικό υλικό και μεθοδολογία, στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην εκπαίδευση της Τοπικής Ιστορίας μέσω ενός προπτυχιακού προγράμματος και των αποτελεσμάτων του. Τέλος, παρατίθενται ενδεικτικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας