*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ενδοκρινολογία


Συγγραφή: ·Μαρία Βενετίκου
Έκδοση: Φεβρουάριος 2021 από "University Studio Press"
Σελ.:420 (24x17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2489-3


Θέμα: "Επιστήμη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Ιατρική"

Σκοπός του συγγράμματος είναι να αποδώσει με ακρίβεια και πληρότητα τη γνώση που σχετίζεται με την επιστήμη της Ενδοκρινολογίας και να απαντήσει σε όλα τα κλινικά, εργαστηριακά ή ερευνητικά ερωτήματα που προκύπτουν κατά την ενασχόληση με τον κλάδο αυτό. Η δομή του απαρτίζεται από δύο μέρη, εκ των οποίων το πρώτο καλύπτει τις βασικές αρχές του ενδοκρινικού συστήματος συμπεριλαμβάνοντας αναλυτικά κεφάλαια που αφορούν τον υποθάλαμο του ανθρώπινου εγκεφάλου, την επίφυση, την υπόφυση, την παθολογία του ανδρικού αλλά και του γυναικείου γεννητικού συστήματος, τον θυρεοειδή αδένα, τη φυσιολογία, την παθοφυσιολογία και τις κλινικές παθήσεις κατά τη διάρκεια της εφηβείας, την ενδοκρινική υπέρταση, τις νόσους των επινεφριδίων, καθώς και τη διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση της υπογονιμότητας. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αναλύει διεξοδικά κλινικά σύνδρομα που προκύπτουν από τη δυσλειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος και αφορούν το μεταβολισμό, το σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην πλούσια εικονογράφηση του βιβλίου καθώς η πληροφορία που δίνεται μέσα από το εικονογραφικό υλικό σε τέτοιου είδους βιβλία είναι σημαντική και προάγει την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας των ενδοκρινικών οργάνων. Η «Ενδοκρινολογία» απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές των επιστημών υγείας καθώς συγκεντρώνει τη γνώση με απλότητα αλλά και σαφήνεια με σκοπό να αποτελέσει ένα χρηστικό εργαλείο στις σπουδές τους. Φιλοδοξία της συγγραφέως είναι οι ειδικευόμενοι αλλά και οι φίλοι του κλάδου να βρουν επίσης ενδιαφέροντα τα κεφάλαιά του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας