*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι δικοί μας

Η ζωή και ο θάνατος ενός σοβιετικού πράκτορα


Συγγραφή: ·Poretsky Elisabeth
Μετάφραση: ·Γεωργακοπούλου Λιάννα ·Δυοβουνιώτη Έλλη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2020 από "Futura"
Σελ.:300 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5553-01-2


Θέμα: "Κομμουνισμός - Ιστορία"

Η Elisabeth Poretsky αφηγείται τη ζωή μιας γενιάς επαναστατών μέσα από την ιστορία έξι νέων που μεγάλωσαν πριν τον A΄ Παγκόσμιο πόλεμο σε μια μικρή πόλη στα σύνορα της Αυστριακής Γαλικίας και της Αυτοκρατορικής Ρωσίας. Συνδέθηκαν από νεαρή ηλικία με μια δυνατή φιλία που κράτησε όχι μόνο για όλη τους τη ζωή αλλά επηρέασε και τη μοίρα τους. Η ύπαρξή τους ήταν στενά συνδεδεμένη με το ξέσπασμα του «Μεγάλου Πόλεμου» και την Οκτωβριανή επανάσταση. Η Επανάσταση τους έβαλε για μια στιγμή στον στίβο της Ιστορίας και η παρακμή της επιτάχυνε το τέλος τους. Ο κόσμος γνώρισε την ύπαρξή τους μόνο από τον τρόπο με τον οποίον πέθαναν.
Η συγγραφέας ήταν η μόνη που επιβίωσε από αυτήν τη μικρή ομάδα και συμβολίζει με θλιβερή πληρότητα την ένταση της πίστης της γενιάς των νεαρών Ευρωπαίων επαναστατών του 1917 στη μελλοντική παγκόσμια επανάσταση υπό την ηγεσία του Λένιν και του κόμματος των Ρώσων μπολσεβίκων, η οποία προκαλούσε μια θέρμη που ήταν γραφτό να έρθει σε αντιπαράθεση για τους περισσότερους από αυτούς με την απαράδεκτη διάβρωση αυτής της πίστης. Το βιβλίο αυτό είναι η οδύσσεια των ανθρώπων αυτών, ειδικά του Ignace Poretsky (Reiss), γνωστού ως Λούντβιχ, και γράφτηκε από τη χήρα του μετά από περισσότερο από 30 χρόνια απόσυρσης και αναστοχασμού.

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Προς την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ, 17 Ιουλίου 1937
Ι. Μια μικρή πόλη στη Γαλικία
ΙΙ. Το πολωνικό Κόμμα
ΙΙΙ. Πρώτη αποστολή: Λβοβ
IV. Βερολίνο και Βιέννη
V. Πράγα και Άμστερνταμ
VI. Μόσχα, 1929–1932
VII. Η Ευρώπη τη δεκαετία του ’30
VIΙI. Μόσχα, 1937
IX. Παρίσι
X. Ελβετία
XI. Θάνατοι σε αναβολή: Άμστερνταμ και Παρίσι
Επίλογος: Ηνωμένες Πολιτείες

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας