*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νεότερη πολιτική και κοινωνική φιλοσοφία

Από τον Machiavelli στον Marx


Συγγραφή: · Γιάννης Πλάγγεσης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2020 από "University Studio Press"
Σελ.:512 (24x17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2496-1


Θέμα: "Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική"

Στην παρούσα δεύτερη έκδοση επιχειρείται μια συγκεκριμένη προσέγγιση της πολιτικής και κοινωνικής φιλοσοφίας, η οποία συσχετίζει το πολιτικό με το κοινωνικό και θέτει το ζήτημα της ιστορικότητας του φιλοσοφείν. Επιπλέον, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης των αναλύσεων του συγγραφέα καθώς και βιβλιογραφικές προσθήκες.

Ο συγγραφέας εστιάζει στο έργο των κυριότερων εκπροσώπων του νεότερου πολιτικού στοχασμού και παρακολουθεί τις βασικές κατευθύνσεις της προβληματικής που αναπτύσσεται σε ό,τι αφορά στην προσέγγιση του πολιτικού φαινομένου από τους N. Machiavelli, Th. Hobbes, J. Locke, Montesquieu, J. - J. Rousseau, J. S. Mill, G. W. F. Hegel και K. Marx.

Το σύγγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές των επιστημών της φιλοσοφίας αλλά και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που ενδιαφέρεται για την πολιτική φιλοσοφία και τη θεωρητική ανάλυση του πολιτικού φαινομένου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας