*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κυβερνώντας το κενό

Η εξασθένιση της δυτικής δημοκρατίας

"Ruling the Void: The Hollowing of Western Democracy" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Peter Mair
Μετάφραση: ·Ηρακλής Οικονόμου ·Ελένη Κοτσυφού
Έκδοση: Νοέμβριος 2020 από "Επίκεντρο"
Σελ.:238 (21x14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-204-000-3


Θέμα: "Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία"

Στις από καιρό καθιερωμένες δημοκρατίες της Δυτικής Ευρώπης η εκλογική συμμετοχή βρίσκεται σε πτώση, η εγγραφή μελών συρρικνώνεται στα μεγάλα κόμματα κι εκείνοι που παραμένουν πιστοί σε αυτά έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους. Το νέο βιβλίο του Peter Mair εξετάζει τον αντίκτυπο αυτών των αλλαγών, που δείχνουν ότι, μετά από έναν αιώνα δημοκρατικής συμμετοχής, το εκλογικό σώμα εγκαταλείπει την πολιτική αρένα. Ο Mair εξετάζει την ανησυχητική παράλληλη εξέλιξη όπου οι πολιτικές ελίτ της Ευρώπης αναδιαμορφώνονται ως μια ομοιογενής επαγγελματική τάξη, που αποσύρεται στους κρατικούς θεσμούς που προσφέρουν σχετική σταθερότητα σε έναν κόσμο ευμετάβλητων ψηφοφόρων. Εν τω μεταξύ, οι μη δημοκρατικοί φορείς και οι μη δημοκρατικές πρακτικές πολλαπλασιάζονται και κερδίζουν αξιοπιστία - μεταξύ αυτών και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας οργανισμός που συμβάλλει στην αποπολιτικοποίηση των κρατών-μελών και του οποίου το περίφημο "δημοκρατικό έλλειμμα" αντανακλά τις σκόπιμες προθέσεις των ιδρυτών του.
Το "Κυβερνώντας το κενό" προσφέρει μια έγκυρη και ανατριχιαστική αξιολόγηση των προοπτικών για λαϊκή πολιτική εκπροσώπηση σήμερα, όχι μόνο στις ποικίλες δημοκρατίες της Ευρώπης αλλά σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας