*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εικών των Μελλόντων

Ιστορικές και θεολογικές προσεγγίσεις στη λατρεία της εκκλησίας


Συγγραφή: · Γεώργιος Ν. Φίλιας
Έκδοση: Οκτώβριος 2020 από "Γρηγόρη"
Σελ.:784 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789606123061


Θέμα: "Θεολογία "

«Οι ερευνητικές μας αναζητήσεις στο χώρο της ιστορίας και θεολογίας της Λατρείας έχουν ήδη διαγράψει πορεία σαράντα χρόνων. Στη διάρκεια αυτής της πορείας εκπονήθηκαν και δημοσιεύτηκαν μελέτες μας, οι οποίες είναι πλέον δυσπρόσιτες για τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες, διότι καταχωρίζονται είτε σε επιστημονικά περιοδικά ή σειρές που κυκλοφορήθηκαν σε στενό θεολογικό περιβάλλον (επετηρίδες, αφιερωματικοί και συνεδριακοί τόμοι), είτε σε τόμους που δεν κυκλοφορούν και που δύσκολα εντοπίζονται ακόμα και σε θεολογικές βιβλιοθήκες....
Ως προς τον τίτλο, επιλέξαμε να μαθητεύσουμε στη λειτουργική θεολογία του αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, σύμφωνα με τον οποίο η «εικόνα» (κατά την ερμηνεία της θείας Λειτουργίας) προσεγγίζει -ως όρος- περισσότερο από τον «τύπο» την εσχατολογκή αλήθεια... και μας εισάγει στα «έσχατα», εφόσον δεν αποτελεί εγκόσμια θρησκευτική τελετουργία, αλλά «ουράνια» πραγματικότητα.. Έτσι, ολόκληρη η θεία Λατρεία (σε όλες τις πτυχές της· τα Μυστήρια, τις Ακολουθίες και τις ευχές της) είναι εισαγωγή του μετέχοντος στη Βασιλεία του Θεού και ευστόχως προσδιορίζεται ως "εικών των μελλόντων».
Ο Καθηγητής-συγγραφέας περιλαμβάνει στον παρόντα τόμο το «απόσταγμα» μιας πολυετούς ιστορικο-θεολογικης προσεγγίσεως στις πολυποίκιλες (και ενίοτε δαιδαλώδεις) πτυχές της χριστιανικής Λατρείας. Η θεματική ταξινόμηση των μελετών υποδηλώνει το τεράστιο εύρος των θεμάτων, αποτυπώνοντας τον ερευνητικό μόχθο του παρελθόντος και προτυπώνοντας τις ερευνητικές προοπτικές του μέλλοντος. Υπό την έννοια αυτή, ο παρών τόμος αποτελεί σύνοψη και, ταυτόχρονα, υποθήκη: συνοψίζει μία ερευνητική πορεία και προτρέπει για την ανάληψη της σκυτάλης από τους επιγενόμενους.

(2016) Λειτουργική, Γρηγόρη

(2012) Άγιος Επιφάνιος Κωνσταντίας, πατήρ και διδάσκαλος της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας - Αμμοχώστου. Πολιτιστική Ακαδημία "Άγιος Επιφάνιος"

(2012) Θρησκευτικά Γ΄ γυμνασίου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος

(2012) Ορθόδοξη πίστη και λατρεία Α΄ γενικού λυκείου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος

(2009) Λειτουργική, Γρηγόρη

(2008) Εκκλησιαστική ρητορική και εκφορά του σύγχρονου θεολογικού λόγου, Γρηγόρη

(2006) Παράδοση και εξέλιξη στη λατρεία της εκκλησίας, Γρηγόρη

(2002) Μελέτες ιστορίας και θεολογίας της ορθοδόξου λατρείας, Γρηγόρη

(2002) Οι θεομητορικές εορτές στη λατρεία της εκκλησίας, Γρηγόρη

(2001) Η έννοια της όγδοης μέρας στη λατρεία της ορθόδοξης εκκλησίας, Γρηγόρη

(1997) Θεολογία και μοναχισμός, Αδελφότης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου

(1996) Ο τρόπος αναγνώσεως των ευχών στη λατρεία της ορθοδόξου εκκλησίας, Γρηγόρη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας