*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διανυσματικός λογισμός


Συγγραφή: ·Antony J. Tromba ·Jerold E. Marsden
Μετάφραση: ·Αλέξανδρος Χορταράς
Έκδοση: Οκτώβριος 2020 από "Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης"
Σελ.:568 Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-524-592-4


Θέμα: "Επιστήμη"

Ο Ισαάκ Νεύτωνας, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες και μαθηματικούς της ιστορίας, δημιούργησε την έννοια του διανύσματος συλλαμβάνοντας τις δυνάμεις ως διανυσματικές οντότητες. Στο αριστούργημά του Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, χρησιμοποιώντας αυτές τις διανυσματικές έννοιες, ο Νεύτωνας έδειξε ότι από την ύπαρξη μιας βαρυτικής δύναμης προκύπτει η κίνηση των πλανητών γύρω από τον Ήλιο, καθώς και η κίνηση της Σελήνης γύρω από τη Γη. Η πραγματική φύση αυτής της βαρυτικής δύναμης, καθώς και η ίδια η δημιουργία του σύμπαντος, παραμένουν ένα μυστήριο.
Αυτός είναι ο λόγος που το εξώφυλλο του βιβλίου αναπαριστά τη φαντασμαγορική εναρκτήρια σκηνή του κινηματογραφικού αριστουργήματος του Στάνλεϋ Κιούμπρικ 2001: Η οδύσσεια του διαστήματος, μιας ταινίας που διερευνά, ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, ιδέες σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου και το αίνιγμα της δημιουργίας. Τα μαθηματικά, και ιδιαίτερα ο διανυσματικός λογισμός είναι το βασικό επιστημονικό εργαλείο που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε την απαρχή και την εξέλιξη του χώρου και του χρόνου, καθώς και την προέλευση της βαρύτητας, του ηλεκτρομαγνητισμού και των πυρηνικών δυνάμεων.
Ορισμένα στοιχεία της 6ης διεθνούς έκδοσης:
- Ριζικά αναθεωρημένη σχεδίαση. Η σύγχρονη νέα δομή του βιβλίου αναδεικνύει τα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά του, κάνοντας το κείμενο πιο συνοπτικό, φιλικό προς των αναγνώστη και προσιτό.
- Προσθήκη νέων ασκήσεων. Οι βασικές έννοιες της θεωρίας επικουρούνται από περισσότερες ασκήσεις πρακτικής εξάσκησης ώστε να διευκολυνθεί η εμπέδωσή τους.
- Αναβαθμισμένη εικονογράφηση. Η ποιότητα των σχημάτων έχει βελτιωθεί σημαντικά, ιδιαίτερα για τα θεμελιώδη τρισδιάστατα σχήματα, ώστε να διασαφηνίζονται καλύτερα οι βασικές έννοιες της θεωρίας.

(2005) Διανυσματικός λογισμός, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας