*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Ελληνική Δηµοκρατική Νεολαία (ΕΔΗΝ) στον νομό Πέλλας


Συγγραφή: ·Γιώργος Σιδηρόπουλος
Έκδοση: Οκτώβριος 2020 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:256 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789601435923


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Νεώτερη"

Δέκα μόλις χρόνια από τη λήξη του αιματηρού εμφύλιου πολέμου 1946-1949, και μέχρι τη δικτατορία του 1967, η Ελλάδα έζησε τον πυρετό μιας εκρηκτικής και δημιουργικής δράσης στην πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό.
Σημαντική ήταν η συνεισφορά του ρωμαλέου, ήδη από τη δεκαετία του 1950, φοιτητικού κινήματος που αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη στην ίδρυση και λειτουργία των πολιτικών-κομματικών Οργανώσεων Νέων όλου του πολιτικού φάσματος.
Η Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία (ΕΔΗΝ), διάδοχος της Οργάνωσης Νέων Ενώσεως Κέντρου (ΟΝΕΚ), υπήρξε από τις πλέον δραστήριες με πανελλήνια οργανωτική δομή και εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλους, η πολυπληθέστερη, κατ' εκτίμηση, όλων.
Τι ήταν όμως η ΕΔΗΝ, ποια η ιδεολογική της ταυτότητα, πώς οργανώθηκε και πώς έδρασε στον ακριτικό Νομό Πέλλας;
Σε ποιο βαθμό εντάσσεται στο οργανωτικό και λειτουργικό πλαίσιο της ΕΔΗΝ όλης της χώρας και ποιες ήταν οι ιδιαιτερότητές της;
Ποια σχέση είχε με τις άλλες Οργανώσεις Νέων (Λαμπράκηδες - ΕΚΟφ - ΕΡΕΝ - ΠΕΝ - Μαοϊκοί) της εποχής;
Τι έμεινε ως παρακαταθήκη και τι σώζεται από το αγωνιστικό της ήθος στη συλλογική και ιστορική μνήμη;
Το βιβλίο Η ΕΔΗΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ επιχειρεί μια σύντομη αναδρομή στην εποχή εκείνη και προσπαθεί ν' απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα.

(2000) Άγιον Όρος, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας