*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μεσάνυχτα στον αιώνα


Συγγραφή: · Victor Serge
Μετάφραση: ·Πόλα Ζαχοπούλου
Έκδοση: Οκτώβριος 2020 από "Μέδουσα"
Σελ.:272 (14*21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789608338944


Θέμα: "Λογοτεχνία άλλων γλωσσών"

Ο Σερζ έζησε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ζωές που θα μπορούσε να ζήσει ένας διανοούμενος του εικοστού αιώνα: άπατρις, με συμμετοχή σε κάθε ριζοσπαστικό κίνημα της εποχής του, από τους αναρχικούς έως τους Μπολσεβίκους, συμμετείχε στο αναρχοσυνδικαλιστικό κίνημα στην Ισπανία, αγωνίστηκε εναντίον του Χίτλερ και ήταν από τους πρώτους που άσκησαν σφοδρή κριτική κατά του Στάλιν στην ΕΣΣΔ. Η Σούζαν Σόνταγκ τον θεωρούσε ήρωα και πολλοί είναι εκείνοι που συμφωνούν μαζί της.
Το 1933, ο Βικτόρ Σερζ, που είχε πάρει ενεργό μέρος στην Οκτωβριανή Επανάσταση, συνελήφθη από την αστυνομία του Στάλιν, ανακρίθηκε και κρατήθηκε σε απομόνωση για περισσότερο από ογδόντα μέρες. Στη συνέχεια εξορίστηκε για δύο χρόνια σε μια μικρή πόλη στα Ουράλια. Αυτές οι εμπειρίες του τον παρακίνησαν να γράψει το μυθιστόρημά του Μεσάνυχτα στον αιώνα, με κεντρικούς ήρωες αγωνιστές της επανάστασης που ζουν στη σκιά της προδοσίας του Στάλιν.
Μεταξύ των εκτοπισμένων στη (φανταστική) πόλη Τσόρνε -που παραμένουν πιστοί σε ένα ιδανικό που προδόθηκε από τη γραφειοκρατία- είναι ο καθηγητής Μιχαήλ Ιβάνοβιτς, ο παλαίμαχος Μπολσεβίκος Ρίζικ, η στωική και ευγενική Βαρβάρα και ο Ρόντιον, ένας νεαρός εργάτης με ανησυχίες, που προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο και την ιστορία. Ενάντια σε κάθε λογική, ο νεαρός Ρόντιον θα αποπειραθεί να ξεφύγει από την αιχμαλωσία διασχίζοντας την αφιλόξενη στέπα και αντιπαλεύοντας τα στοιχεία της άγριας φύσης. Αντιμετωπίζοντας τη σκοτεινή χειμωνιάτικη νύχτα της ψυχής, ο Ρόντιον ανακαλύπτει εκ νέου τη μόνη και πιο ριζοσπαστική μορφή αντίστασης, την ελπίδα.

(2022) Από τον Λένιν στον Στάλιν, Θύραθεν

(2019) Υπόθεση Τουλάγεφ, Θύραθεν

(2017) Χρόνια δίχως έλεος, Θύραθεν

(2016) Υπόθεση Τουλάγεφ, Επιλογή / Θύραθεν

(2008) Αναμνήσεις ενός επαναστάτη (1905 - 1941), Ακυβέρνητες πολιτείες

(2004) Λέων Τρότσκι, Κοχλίας

(1982) Άνθρωποι στη φυλακή, θεωρια

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας