*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Opus 77


Συγγραφή: · Alexis Ragougneau
Μετάφραση: ·Βασίλειος Πατσογιάννης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2020 από "Πλέθρον"
Σελ.:230 (14/21), Άγνωστο Δέσιμο, ISBN: 978-960-348-345-8,


Θέμα: "Λογοτεχνία άλλων γλωσσών"

Το πρώτο κοντσέρτο για βιολί, έργο αρ. 77, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς είναι μια σύνθεση που αντανακλά όλη τη μαρτυρική προσωπικότητα του δημιουργού της, ο οποίος γνώρισε την αναγνώριση όσο και τον κίνδυνο της εκμηδένισης υπό το καθεστώς της σταλινικής εξουσίας. Το εν λόγω έργο, που πρωτοπαίχτηκε μόνο κατά τη φάση της αποσταλινοποίησης, το 1955, με σολίστ τον Νταβίντ Όιστραχ, η Αριάν Κλεσένς, διάσημη πιανίστα, διάλεξε να παίξει στην κηδεία του πατέρα της. Είναι αυτό με το οποίο η ίδια, ο βιολιστής αδερφός της και ο πατέρας της, διάσημος επίσης μαέστρος, θα αναμετρηθούν καλλιτεχνικά σε κρίσιμες φάσεις της καριέρας τους, που θα αποβούν αποφασιστικές για τις μεταξύ τους σχέσεις και τις τύχες της ζωής τους.
Το μυθιστόρημα του Ραγκουνιώ μιλά για τα μέλη μιας οικογένειας προικισμένων μουσικών που σπαράσσονται από τη δίψα για προσωπική αναγνώριση, επιτυχία και αμοιβαία κατανόηση, ενώ, παράλληλα, ραδιοσκοπεί καίρια τα παρασκήνια του κόσμου της κλασικής μουσικής, που το υψηλό καλλιτεχνικό του άλλοθι δεν μπορεί να τον σώσει από τη μηντιακή ευτέλεια.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας