*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η γεωπολιτική της ελληνικής γλώσσας

Οδηγός για τον πρακτικό νου


Συγγραφή: · Γεώργιος Α. Μούρτος
Έκδοση: Ιούλιος 2020 από "Αρμός"
Σελ.:260 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-615-294-8


Θέμα: "Γεωπολιτική" "Ελληνική γλώσσα - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Οδηγός για τον Πρακτικό Νου

Μια πλούσια και δημιουργική προσφορά και με τεράστιο υπόβαθρο γνώσεων και εμπειριών μέσα από την επί δεκαετίες ενασχόληση του με ζητήματα γεωστρατηγικής, γεωπολιτικής, εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, ο Γεώργιος Μούρτος επιχειρεί μια εξόχως ενδιαφέρουσα διείσδυση στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής γλώσσας.Η καινοτόμος σύνδεσή της με την επιστήμη της γεωπολιτικής, συνιστά το ποιοτικό πλεονέκτημα αυτού του νέου συγγραφικού επιτεύγματος.

Γιαννάκης Λ. Ομήρου, τέως Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια αναδείξεως των αλληλοεπιδράσεων της Ελληνικής με άλλες γλώσσες, τις οποίες μπόλιασε με θησαυρό λέξεων, έτσι ώστε να θεωρείται -δικαίως- ως η μητέρα των Γλωσσών. Η ελληνική γλώσσα, και αυτό αναδεικνύεται αβίαστα μέσα από τις σελίδες του πονήματος του Γεώργιου Μούρτου, δεν είναι απλά ένας κώδικας επικοινωνίας. Είναι ένας τρόπος να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου. Μέσα από αξίες, ιδανικά και κριτική σκέψη. Πρακτικά χρήσιμο αυτό και, θα λέγαμε, ιδιοφυές. Ο συγγραφέας με απλότητα, με πειθαρχία και ακρίβεια μας εισαγάγει στη μοναδική εκφραστικότητα της ελληνικής γλώσσας και στη σοφία της παιδαγωγικής ως μονοπάτι "φυγής από τις κρίσεις".

Κρις Σπύρου, Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών της Πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ, Η.Π.Α.

Είναι γεγονός ότι, το πέρασμα από τη χρήση του γραπτού λόγου στη σύγχρονη μορφή επικοινωνίας που είναι η εικόνα, οδηγεί στην υποβάθμιση της ουσιαστικής γνώσης. Από την έγγραφη ανάλυση - σύγκριση - σύνθεση περάσαμε στην εύκολη όσο και ανεξέλεγκτη πληροφορία της ενίοτε και στημένης εικόνας. Το εγχείρημα του συγγραφέα κ. Μούρτου είναι πολύ σημαντικό και όπως αποδεικνύεται απόλυτα τεκμηριωμένο και επιτυχές στην ανάλυσή του. Η σχετική επομένως προσφορά στον χώρο της κοινωνικής επιστήμης αξίζει στήριξης, ενίσχυσης και συνέχειας.

Γρηγόριος Τσάλτας, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, τέως Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας