*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο άνθρωπος μπροστά στον θάνατο

Η έννοια του θανάτου σε επιλεγμένα αυτοτελή έργα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου


Συγγραφή: · Στέφανος Ζουμπορλής
Έκδοση: Ιούνιος 2020 από "Εκδόσεις Κομνηνός"
Σελ.:120 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-612-283-5


Θέμα: "Θάνατος - Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία" "Θάνατος - Θρησκευτικές απόψεις"

Στις σελίδες του βιβλίου αυτού, διερευνάται η σχέση του θανάτου µε το προπατορικό αµάρτηµα, η έννοια του θανάτου πριν και µετά την έλευση του Ιησού Χριστού στον κόσµο, καθώς και η σχέση του θανάτου µε τη σταυρική θυσία και την κάθοδο του Χριστού στον Άδη.

Εξετάζεται ο θάνατος ως φυσικό γνώρισµα της ανθρώπινης φύσης, ο θάνατος του ανθρώπου ως δικαίωµα του Θεού, η υπακοή µέχρι το θάνατο στο θέληµα του Θεού, ο άδικος και ο δίκαιος θάνατος.
Επίσης, µελετάται ο ύπνος ως θάνατος, ο θάνατος ως το τέλος της πλεονεξίας, ο θάνατος ως ρυθµιστής των ανθρωπίνων πραγµάτων και σχέσεων.

Ακόµα θα ερευνηθεί αν ο άνθρωπος έχει εµπειρία θανάτου. Επίσης, εξετάζονται τα εξής θέµατα: Γιατί ο θάνατος έρχεται ξαφνικά; Γιατί ο άνθρωπος φοβάται το θάνατο; Ποια είναι η σχέση του θανάτου µε τη συντέλεια του κόσµου; Ποια είναι η έννοια του θανάτου ως δασκάλου; Ακολούθως, θα εξεταστεί αν ο θάνατος αποτελεί το τέλος της αµαρτίας, επίσης, θα διερευνηθεί η µετά θάνατον πορεία τόσο του αµαρτωλού και αµετανόητου όσο και του ενάρετου ανθρώπου και η τύχη του σώµατός του.

Ακόµα θα ερευνηθεί η τύχη της ψυχής των κεκοιµηµένων κατηχουµένων.

Θα εξεταστούν ο θάνατος ως αιτία του µαρτυρίου, η τιµητική αξία του µαρτυρικού θανάτου και, τέλος, ο µαρτυρικός θάνατος ως µίµηση του θανάτου του Χριστού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας