*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φυσιολογία ανθρωπίνου σώματος

Βασικές αρχές και κλινική προσέγγιση

(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: Μάρτιος 2020 από "University Studio Press"
Σελ.:424 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2463-3


Θέμα: "Ανατομία, Ανθρώπινη"

Ο όρος «Φυσιολογία» σημαίνει «Μελέτη της φύσης» και αποτέλεσε από την αρχαιότητα τον πρόδρομο των σύγχρονων βιο-ιατρικών επιστημών. Η «Φυσιολογία του ανθρώπου» περιορίζεται στη μελέτη της φύσης του ανθρώπου και η συσχέτισή της με την Ιατρική είναι προφανής από την ιστορικά ταυτόχρονη εξέλιξή τους. Το Βραβείο Νόμπελ στη σχετική επιστήμη απονέμεται «στη Φυσιολογία ή στην Ιατρική».
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από δισεκατομμύρια κύτταρα που διαφοροποιημένα οργανώνονται σε εξειδικευμένους ιστούς, όπως τον μυϊκό, τον νευρικό, τον επιθηλιακό κ.ά. και περαιτέρω σε λειτουργικά συστήματα, όπως το καρδιαγγειακό, το ενδοκρινικό, το ανοσοποιητικό κ.ά. Όλα αυτά αποτελούν μια θαυμάσια βιολογική μηχανή ικανή να αναπτυχθεί, να αναπαράγει και να αλληλεπιδράσει με τον κόσμο παρά τις διάφορες περιβαλλοντικές μεταβολές και αντιξοότητες που συσσωρεύονται εναντίον της. Στο παρόν βιβλίο επισημαίνεται σε κάθε κεφάλαιο η σημαντική συνιστώσα των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων του ανθρώπου, η ομοιόσταση, που επιτρέπει τη συντήρηση και ρύθμιση της σταθερότητας που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία. Η ομοιόσταση είναι μια υγιής κατάσταση που διατηρείται με τη συνεχή προσαρμογή των βιοχημικών και φυσιολογικών οδών. [...]
Αυτό το σύγγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές των επιστημών υγείας και η συγγραφή του προέκυψε μετά από συζητήσεις όχι μόνο με τις/τους εξαιρετικούς συναδέλφους που συμμετέχουν στη συγγραφή του, αλλά και με αρκετούς άλλους στη διάρκεια της ακαδημαϊκής μου πορείας καθώς και με φοιτητές και την εκδότρια του συγκεκριμένου πονήματος. Στόχος είναι οι φοιτητές/-τριές μας με τη μελέτη και κατανόηση της Φυσιολογίας να γνωρίσουν τη λειτουργία και ρύθμιση του ανθρωπίνου σώματος, να έλθουν σε επαφή με τον προβληματισμό που ανακύπτει, ώστε εν τέλει να μπορούν να είναι δεκτικοί αλλά να παραμένουν και επιλεκτικοί στην υπερπληροφόρηση της εποχής μας. Στο μέλλον, ως εργαζόμενοι στον ευρύ χώρο της υγείας, θα είναι σε θέση να επεξεργαστούν και να αξιοποιήσουν ακόμα πιο εξελιγμένες πληροφορίες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας