*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μια μολυβιά χαράς

Η πείνα για τον Θεό στους αγίους Πορφύριο και Ιωσήφ τον Ησυχαστή


Συγγραφή: · Γεώργιος Μπάρλας
Έκδοση: Μάιος 2020 από "Γρηγόρη"
Σελ.:96 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-612-289-7


Θέμα: "Πατέρες της Εκκλησίας "

Δεν πρόκειται για ένα εγχειρίδιο ευτυχίας. Με αφορµή τη ζωή των αγίων Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη και Ιωσήφ Ησυχαστή το βιβλίο εξετάζει τη δυνατότητα να καλλιεργηθεί η επιθυµία προς τον Θεό και η χαρά που προκύπτει από τη συνάντηση µαζί Του.

Οι δύο άγιοι φαίνεται να κατέκτησαν τη χάρη του αγίου Πνεύµατος µε διαφορετικό τρόπο.

Ο άγιος Πορφύριος είχε τη σφοδρή επιθυµία για τον Θεό από µικρός, ήθελε την πνευµατική ζωή να γίνεται χωρίς άγχος αλλά µε έρωτα, ενώ ο άγιος Ιωσήφ δίνει σηµασία στη "βία" που ελεύθερα ασκεί κάποιος στον εαυτό του στην προσπάθεια τήρησης των εντολών.

Και οι δύο εργάζονται στο πλαίσιο της θεϊκής αγάπης και γι’ αυτό οι δρόµοι τους είναι κοινοί. Αισθάνθηκαν ότι καλούνται από τον Θεό και είχαν τη δύναµη να ανταποκριθούν σε αυτή την κλήση ο καθένας µε τον δικό του τρόπο.

Μας δείχνουν πώς πρέπει να πορευτούµε για να βρούµε αυτή τη χαρά που γεύθηκαν και οι ίδιοι, ακόµα κι αν δεν έχουµε αισθανθεί µια παρόµοια κλήση ή επιθυµία. Μια χαρά που, σ’ αυτόν τον κόσµο, είναι πολύ εύθραυστη, "µια µολυβιά που σβήνει" αν ο κάτοχός της δεν σπεύσει να τη ζωογονήσει όταν τύχει να τη συναντήσει.

(2014) Γράμματα από έναν άγιο, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)

(2013) Περί επιμέλειας ψυχής, Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)

(2011) Φύλακας του αδελφού μου, Δομή - Αρχονταρίκι

(2009) Ονειρεύομαι μια οικογένεια και ένα σχολείο..., Δομή - Αρχονταρίκι

(2009) Ταξίδι μυσταγωγικό στην Αθωνική Πολιτεία, Σταμούλη Α.Ε.

(2009) Μάξιμος ο Γραικός, Μαΐστρος

(2009) Κράτα τον νου σου στον Άδη..., Εν πλω

(2006) Γενική τεχνολογία, Έλλην

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας