*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η πανεπιστημιακή ανασκαφή του Δίου

Νεότερες μελέτες - Πρακτικά ημερίδας


Συγγραφή: ·Σεμέλη Πινγιάτογλου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2019 από "University Studio Press"
Σελ.:128 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2470-1


Θέμα: "Ανασκαφές (Αρχαιολογία)"

Το βιβλίο «Η πανεπιστημιακή ανασκαφή του Δίου. Νεότερες μελέτες» είναι τα πρακτικά της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2017 στο Μουσείο Εκμαγείων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Έχει ως σκοπό τη διάχυση των νέων στοιχείων που έχουν προκύψει κατά τα τελευταία χρόνια μέσω της ανασκαφικής έρευνας. Οι μελέτες των καθηγητών που συμμετείχαν και συμμετέχουν στην ανασκαφή Δ. Παντερμαλής, Θ. Στεφανίδου-Τιβερίου, Α. Μέντζος, Γ. Καραδέδος, Σ. Πινγιάτογλου είναι ήδη δημοσιευμένες και γνωστές στο επιστημονικό κοινό. Στην παρούσα έκδοση αναδεικνύεται κυρίως αδημοσίευτο ανασκαφικό υλικό με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, αλλά και άλλων εργασιών νεότερων ερευνητών και συνεργατών. Aπώτερος σκοπός είναι τα νέα στοιχεία να γίνουν ευρύτερα γνωστά και να συμβάλουν στη μελλοντική έρευνα. Δεν αφορούν μόνο στην αρχαιολογική τεκμηρίωση των ευρημάτων, αλλά και στη συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων του Δίου. Η πανεπιστημιακή ανασκαφή του Δίου αποτελεί την παλαιότερη ανασκαφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και συνεχίζεται έως σήμερα αδιάλειπτα, αποκαλύπτοντας τη μακραίωνη ζωή της πόλης. Η πόλη του Δίου ήταν το κέντρο της θρησκευτικής ζωής του μακεδονικού βασιλείου, στη συνέχεια μια ακμαία ρωμαϊκή αποικία και αργότερα έδρα χριστιανικής επισκοπής.

(2015) Δίον – Το Ιερό της Δήμητρος, University Studio Press

(2011) Νάματα, University Studio Press

(2005) Δίον, το ιερό της Δήμητρας, University Studio Press

(1996) Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων, University Studio Press

(1993) Πήλινα ειδώλια από την Αίγυπτο 3ος π.Χ. - 4ος μ.Χ. αιώνας, Μουσείο Μπενάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας