*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αυτιστικός Θεός


Συγγραφή: · Δημήτρης Μαύρος
Έκδοση: Φεβρουάριος 2020 από "Gutenberg"
Σελ.:59 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-01-2091-2


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία"


O Αυτιστικός θεός είναι το πρώτο ποιητικό βιβλίο του Δημήτρη Μαύρου (γεν. 1996). Πρόκειται για μια υβριδική σύνθεση 64 σελίδων, που συνταιριάζει μεταξύ άλλων την ποίηση με το μελέτημα, τον ελεύθερο στίχο με τις κλασικές φόρμες, και τις ημερολογιακές καταγραφές με έναν σοσιαλμιντιακό διάλογο σε τερτσίνα ή ένα διχαλωτό σονέτο. Παρακολουθεί ολόκληρη τη ζωή ενός σύγχρονου Αδάμ. Αρχίζει τη ζωή του πλάι σε μια μητέρα-θεό, «το φως είναι τσουχτερό». Η διάδοχη και καθοριστική θηλυκή υπόσταση αναδύεται στη συνέχεια. Τον βρίσκει κομματιασμένο μέσα στην πολύτροπη ταυτότητά του, και θα προσπαθήσει, ενείδει ιαπωνικού kintsugi, να τον ανασύρει από την ερημία του ανασυναρμολογώντας τον. Οι ουλές ίσως και να μπορούν να γίνουν στολίδι, όταν τα ερείπια δεν ενώνονται με σκυρόδεμα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας