*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Για ένα βιώσιμο οικιστικό περιβάλλον

(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: Δεκέμβριος 2019 από "University Studio Press"
Σελ.:416 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2460-2


Θέμα: "Περιβάλλον"

Το βιβλίο αυτό, αποτελεί μια προσπάθεια συγκέντρωσης κειμένων που αναφέρονται στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της ανθεκτικότητας (resilience), της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, της ενεργειακής ένδειας, και των συνθηκών διαβίωσης στο σύγχρονο οικιστικό περιβάλλον του ελλαδικού χώρου.
Επίκεντρο του ενδιαφέροντος των κειμένων αποτελούν: ο εντοπισμός των προβλημάτων που σχετίζονται με τις επιπτώσεις στο ανθρωπογενές περιβάλλον, στο δομημένο περιβάλλον, και στο τι διαπιστώνουμε σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης/άνεσης/επιβίωσης των κατοίκων (well-being, thrive, comfort conditions). Κατά συνέπεια, και οι προτάσεις που προκύπτουν από τα περιλαμβανόμενα κείμενα, σε αυτόν τον στόχο αποβλέπουν: στις δυνατότητες βελτίωσης των συνθηκών άνεσης και ασφάλειας (κατά τις παρούσες συνθήκες) των ανθρώπων στο οικιστικό περιβάλλον, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος, (την υπερθέρμανση του πλανήτη, και την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής) και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δομημένο περιβάλλον και τα κτίρια που το συναποτελούν.
Κάθε επιμέρους θέμα που περιλαμβάνεται σε αυτό το βιβλίο, έχει γραφτεί από επιστήμονες ειδικευμένους στο θέμα που αναπτύσσουν, οι οποίοι συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους στο ευρύτερο πεδίο του Βιώσιμου Οικιστικού Περιβάλλοντος.
Ελπίζεται ότι με το εύρος της θεματολογίας που καλύπτεται από τα περιεχόμενα του βιβλίου, γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο πως η ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισης και συνεργασίας για ένα Βιώσιμο Οικιστικό Περιβάλλον είναι αναντίρρητη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας