*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ανοσολογία

Βασικές αρχές και κλινική προσέγγιση


Συγγραφή: ·Παναγιώτα Μπούρα
Έκδοση: Δεκέμβριος 2019 από "University studio press"
Σελ.:500 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2453-4


Θέμα: "Ιατρική"

Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά θέματα της τρέχουσας βασικής, κλινικής και εργαστηριακής ανοσολογίας και προσεγγίζονται θεμελιώδεις ανοσολογικοί μηχανισμοί που διέπουν βασικές παθολογικές καταστάσεις της καθημερινότητας, όπως λοιμώξεις, αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνος. Παράλληλα με τις καθιερωμένες ανοσολογικές γνώσεις γίνεται αναφορά στις νεότερες εξελίξεις. Η ύλη δομείται συνολικά από τέσσερις ενότητες: 1. Θεμελιώδεις αρχές βασικής ανοσολογίας, όπου πέραν των βασικών γνώσεων που προσφέρονται, γίνεται ανάλυση των μηχανισμών της φυσικής και ειδικής ανοσίας στη λοίμωξη, στην αυτοανοσία και στον καρκίνο καθώς και των αντιδράσεων υπερευαισθησίας, ενώ δεν παραλείπεται το φλέγον ζήτημα των εμβολίων από μηχανιστικής πλευράς. 2. Ανοσοανεπάρκειες, όπου αναλύονται οι οκτώ μεγάλες ομάδες πρωτοπαθών ανοσοανεπαρκειών και οι δευτεροπαθείς ανοσοανεπάρκειες. 3. Αυτοάνοσα νοσήματα, όπου εξετάζονται αντιπροσωπευτικά συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα ιδιαίτερης σημασίας, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η συστηματική σκλήρυνση, οι συστηματικές αγγειίτιδες και αναλύονται τα δύο αντιπροσωπευτικότερα οργανοειδικά αυτοάνοσα νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι και η θυροειδίτιδα Hashimotο. Επίσης, περιγράφονται σημαντικά συνοδά νοσήματα (αθηροσκλήρωση, αυτοάνοσες κυτταροπενίες, πνευμονική νόσος, αποβολές). 4. Τέλος, το κεφάλαιο Διαγνωστική ανοσολογία επικεντρώνεται στην ανοσολογική εργαστηριακή διαγνωστική προσέγγιση στην κλινική πράξη, ιδιαίτερα των συστηματικών αυτοάνοσων νοσημάτων και των αγγειιτιδικών συνδρόμων. Επίσης, προκειμένου να βοηθηθεί ο αναγνώστης στην εξοικείωση με τους ανοσολογικούς όρους, η έκδοση συνοδεύεται από γλωσσάρι όρων και εννοιών, καθιστώντας έτσι το έργο ένα λειτουργικό και καλά οργανωμένο εγχειρίδιο.

(2015) Κλινική Ανοσολογία, University Studio Press

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας