*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το κάστρο της τελειότητας


Συγγραφή: · Κατερίνα Τσιτούρα
Έκδοση: Δεκέμβριος 2019 από "Γαβριηλίδης"
Σελ.:120 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-576-941-3


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία"

Με ρωτάς αν το θυμάμαι. Αν μπορώ να στο διηγηθώ. Ας δοκιμάσουμε: «Μια φορά κι έναν καιρό, που λες, εκεί κάπου στην άκρη της Γης, οι “τέλειοι” της αξιοσέβαστης ανθρωπότητας είχαν αρχίσει να δυσφορούν επικίνδυνα. Κάποια μέρα, ο πιο τέλειος από αυτούς, ο περίφημος δικαστής με τ’ όνομα Ψυχαναγκασμός, έλαβε τη μοιραία απόφαση…» Και, κάπως έτσι, το Κάστρο της Τελειότητας υψώθηκε στον ορίζοντα του κόσμου μας. Τα υπόλοιπα είναι απλώς «Ιστορία». Η ιστορία της Αλλοπρόσαλλης, του Κυνικού, της Αισιόδοξης και του Συνεσταλμένου. Κι έπειτα η δική σου, που τον φόβο αντίκρισες κατάματα και την τελειότητα χλεύασες με τα πιο λαμπερά σου σκοτάδια. «Τα ψεγάδια σου μη σκοτώσεις αν στο φως θες να ξαπλώσεις. Η καρδιά θα κάνει λάθη την αλήθεια για να μάθει» μου τραγουδούσε κάποτε ένας φίλος. Το ξέρεις κι εσύ το τραγούδι. Όλοι το ξέρουμε. Κι όταν η στιγμή μάς συναντά, τους στίχους του από την αρχή επινοούμε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας