*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κλέφτης αλόγων

"Ut og stjæle hester" (Πρωτότυπος τίτλος στα νορβηγικά)

Συγγραφή: · Per Petterson
Μετάφραση: · Σωτήρης Σουλιώτης
Έκδοση: Ιανουάριος 2008 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:275 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-14-1699-1


Θέμα: "Νορβηγική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Ο πολυβραβευμένος Νορβηγός Περ Πέτερσον, στο μαγικό, συναρπαστικό μυθιστόρημά του Κλέφτης Αλόγων, αναφέρεται στην απόλαυση της μοναξιάς και τη μοναχικότητα που καμιά φορά επιβάλλουν οι προσωπικές τραγωδίες.
Ο ήρωας του μυθιστορήματος, ο Τροντ, που χήρεψε πρόσφατα, θέλει αποκλειστικά και μόνο ένα πράγμα: να είναι μόνος, γι' αυτό άλλωστε απομονώνεται σε μια φάρμα σε μια ακριτική περιοχή της Νορβηγίας και ακολουθεί κατά γράμμα την καθημερινή ρουτίνα συντήρησης του χώρου και επαφής με τη φύση και τα ζώα. Η απόλυτη ηρεμία όμως καταρρέει όταν εμφανίζεται στο κατώφλι του ο μοναδικός γείτονας, που είναι και παιδικός του φίλος. Το χτύπημα της πόρτας θα επαναφέρει μνήμες θαμμένες πάνω από πενήντα χρόνια, από το καλοκαίρι του 1948, όταν προσωπικές και παγκόσμιες τραγωδίες άλλαξαν για πάντα κάθε φιλική και οικογενειακή σχέση του Τροντ.
Μια αριστουργηματική γραφή από έναν από τους αρτιότερους σύγχρονους Ευρωπαίους συγγραφείς.

Το καλοκαiρι του 1948 ο Τροντ και ο πατέρας του μένουν σε μια καλύβα δίπλα σ' ένα ποτάμι κοντά στα σύνορα με τη Σουηδία. Ο Τροντ είναι δεκαπέντε χρονών. Οι εμπειρίες που θα βιώσει εκείνες τις βδομάδες θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του.
Το μυθιστόρημα "Κλέφτης αλόγων" είναι ένα βιβλίο-κόσμημα, γεμάτο εξυπνάδα, γοητεία και ρεαλισμό. Καταπιάνεται με ένα τραγικό και εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Πρόκειται για ένα έργο ανείπωτης αξίας.

(2008) Κλέφτης αλόγων, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας