*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πέντε κείμενα


Συγγραφή: ·Brion Gysin
Μετάφραση: ·Χρίστος Αγγελακόπουλος
Έκδοση: Νοέμβριος 2018 από "Bibliotheque"
Σελ.:62 (18χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5257-38-5


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία "

Στο παρόν τομίδιο, παρουσιάζονται, για πρώτη φορά στα ελληνικά, πέντε μικρά κείμενα του Μπράιον Γκάιζιν, που αποκαλύπτουν και από μία διαφορετική πτυχή της σκέψης, του καλλιτεχνικού οράματος και του τρόπου γραφής του: Το πρώτο, "Εκείνη η Κρυφή Ματιά", είναι μια πρώιμη πρόζα, υπερρεαλιστικής υφής, όπου περιγράφει με τρόπο αιχμηρό την Νέα Υόρκη, με το βλέμμα του "ξένου". Ακολουθούν οι "Σημειώσει για τη Ζωγραφική" που γράφτηκαν περίπου το 1960 μα εμφανίστηκαν με την αφορμή μιας ατομικής έκθεσης με τίτλο "Back in No Time", το 1994, μετά το θάνατό του: αν και σύντομο, κρίνεται κείμενο σημαντικό καθώς ελάχιστα αναφέρθηκε ο Γκάιζιν στο δικό του έργο όσο ζούσε. Το "Ποίημα Ποιημάτων" (κατά το "Άσμα Ασμάτων"), είναι το πρώτο ποίημα που έγραψε ο Γκάιζιν εφαρμόζοντας την τεχνική του "cut-up": πρόκειται για μία συρραφή διαφόρων μερών από τα "Σονέτα" του Σαίξπηρ, το "Άσμα Ασμάτων", την "Ανάβαση" του Σεν-Τζων Περς και τις "Πόρτες της Αντίληψης" του Χάξλεϋ. Το ηχογράφησε, αρχικά, σ' ένα παλιό κασετόφωνο για να δείξει στον φίλο του, Γουίλιαμ Μπάροουζ, τις δυνατότητες της νέας ανακάλυψής του και παραμένει, προς ώρας, αδημοσίευτο στην ολότητά του. Οι "Αυλοί του Πανός" είναι κείμενο ενδεικτικό της αγάπης του για τη μουσική των "Master Musicians of Jajouka", στο Μαρόκο, και μια καταγραφή των σκοτεινών και έξαλλων τελετουργικών που επιβίωναν εκεί προς τιμήν του θεού Πάνα. Τέλος, το "Εγώ Είμ' Αυτός", μια μικρή, αινιγματική πρόζα, που γράφτηκε ίσως το 1964, αδημοσίευτη όσο ζούσε, αποτελεί χαρακτηριστική μετάβαση από το ύφος των πρώτων του ιστοριών στο "The Last Museum", το πρώτο του μυθιστόρημα, το 1965.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας