*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 13,16 €
Εκατό μέρες ευτυχίας
"CENTO GIORNI DI FELICITA" (Πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά)
Συγγραφή: ·Britsi Fausto
Έκδοση: Ιούνιος 2017 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:504 (21x14), Άγνωστο Δέσιμο, ISBN: 978-960-16-6140-7
Θέμα: "Ιταλική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές"
Δεν έχουν όλοι το προνόμιο να μαθαίνουν προκαταβολικά τη μέρα που πρόκειται να πεθάνουν. Ο Λούτσιο Μπαττιστίνι, ένας σαραντάχρονος πρώην πολίστας με γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, το γνωρίζει επακριβώς. Μάλιστα, την ημερομηνία την καθόρισε ο ίδιος, όταν δέχτηκε την επίσκεψη ενός απρόσμενου όσο και ανεπιθύμητου επισκέπτη, ενός όγκου στο ήπαρ, τον οποίο ονόμασε, για να ξορκίσει την κατάσταση, «ο φίλος μου ο Φριτς». Εκατό μέρες ζωής πριν από τη γραμμή τερματισμού. Εκατό μέρες για να αφήσει μια ωραία ανάμνηση στα παιδιά του, να παίξει με τους φίλους του και, κυρίως, να κατακτήσει απ' την αρχή την καρδιά της γυναίκας που πλήγωσε προδίδοντάς την αναπάντεχα. Εκατό μέρες για να ανακαλύψει ότι η ζωή είναι αστεία και σε ξαφνιάζει πάντα. Εκατό μέρες κατά τις οποίες ο Λούτσιο αποφασίζει να καταπιαστεί με το πιο δύσκολο πράγμα απ' όλα: το να είναι ευτυχισμένος. Γιατί, όπως έγραφε ο Νικολά ντε Σαμφόρ ήδη στον 18ο αιώνα, «η πιο χαμένη απ' όλες τις μέρες είναι εκείνη που δε γελάσαμε». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
«Τόσο συγκινητικό και τόσο αστείο... Προκαλώ αυτόν που μπορεί να το διαβάσει χωρίς να κλάψει...» (Graeme Simsion, συγγραφέας του The Rosie Project)
«Γιατί το διαβάζουμε; Γιατί μας θυμίζει πως πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή». (Esquire)
«Αν και ο ήρωας μετράει μέρες για το τέλος της ζωής του, το βιβλίο αυτό είναι ένα πανηγύρι της ζωής». (Hudson Valley News)
