*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η θεσμική διαδρομή της αμβλώσεως

Μια ηθικο-συνταγματική προσέγγιση


Συγγραφή: · Φερενίκη Παναγοπούλου - Κουτνατζή
Επιμέλεια: · Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2016 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:250 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-02-3287-5


Θέμα: "Βιοηθική"

Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύεται από φιλοσοφική και συνταγμα­τική άποψη, μετά από μια σύντομη ιστορική διαδρομή της διαμάχης αναφορικά με τις αμβλώσεις, αφενός το δικαίωμα στη ζωή και η αξία του εμβρύου και αφετέρου το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της γυναίκας.

Παράλληλα, εξετάζονται ζητήματα που αφορούν σε συγκρούσεις συμφερόντων τόσο συλλογικών όσο και ατομικών, όπως, για παράδειγμα, το συμφέρον συλλογικοτήτων (λ.χ. ενός κράτους) στην σταθεροποίηση ή την αύξηση του πληθυσμού τους ή το συμφέρον του επίδοξου πατέρα στη γέννηση του παιδιού του ενάντια στις προτιμήσεις της εγκύου. Ένα από τα κομβικότερα ση­μεία του σχετικού διαλόγου, το οποίο απασχολεί το πόνημα, είναι το ερώτημα περί του εάν το έμβρυο δύναται να εκλαμβάνεται ως πρόσωπο. Στη συνέχεια, εξετάζονται κριτικά οι σημαντικότεροι νομολογιακοί σταθμοί αναφορικά με το δικαίωμα διακοπής της εγκυμοσύνης. Έπειτα, σχολιάζεται η προσπάθεια ανευρέσεως μιας συμβιβαστικής λύσεως από τη φιλοσοφική και νομική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η εργασία ολοκληρώνεται με την εξαγωγή συμπερα­σμάτων, τα οποία αφορούν στη δέουσα στάση του δικαίου απέ­ναντι στο τόσο έντονα συγκρουσιακό ηθικό και νομικό ζήτημα των αμβλώσεων.

(2021) Οι σύγχρονες περιπέτειες της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, Εκδόσεις Παπαζήση

(2016) Βιοηθικοί προβληματισμοί ΙΙ, Εκδόσεις Παπαζήση

(2012) Ο έλεγχος των εργαζομένων με τεχνικά μέσα, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2011) Ηθική και δεοντολογία της υγείας, Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης

(2011) Συνεργατικό διαδίκτυο και κοινωνία, Εκδόσεις Παπαζήση

(2010) Περί της ελευθερίας των ιστολογίων (blogs), Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

(2010) Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτυώσεως, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας