*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελληνοαγγλικό νομικό γλωσσάρι


Συγγραφή: ·Νανάκι Σ.Ελένη
Έκδοση: Οκτώβριος 2016 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:656 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-93-6391-4


Θέμα: "Επιστήμη - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"


Το τρίτο βιβλίο της σειράς ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ IUS ET TRANSLATUM είναι το ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ ENGLISH-GREEK ΝΟΜΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ, το οποίο περιλαμβάνει νομική ορολογία από τους βασικούς τομείς του δικαίου, το ΑΣΤΙΚΟ, το ΕΜΠΟΡΙΚΟ, το ΠΟΙΝΙΚΟ και το ΔΗΜΟΣΙΟ δίκαιο, ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΪΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. Όπως και στα προηγούμενα δύο γλωσσάρια, το βιβλίο ξεκινάει με την ΕΙΣΑΓΩΓΗ, που συμπληρώνει τους βασικούς αυτούς τομείς και περιέχει τους θεμελιώθεις δικαιϊκούς και δικονομικούς όρους που απαντώνται στην ελληνική και την αγγλική νομική ορολογία. Στο ξεχωριστό πλαίσιο έχουν τεθεί ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ χαρακτηριστικές ή ιδιαίτερες που αφορούν το συγκεκριμένο κεφάλαιο.
Όπου υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ στις νομικές έννοιες, όπως αυτές χρησιμοποιούνται σε κάθε χώρα, έχει προστεθεί ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ με αστερίσκο.
Όπως και στα προηγούμενα βιβλία της της σειράς ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, το ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ ENGLISH-GREEK ΝΟΜΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ, συμπληρώνεται επίσης με τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, τα οποία ολοκληρώνουν το κυρίως μέρος και προσφέρουν μία συνολική έποψη της νομικής ορολογίας, όπως αυτή ανευρίσκεται μέσα από ΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΝΟΜΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, όπου η νομική ορολογία χρησιμοποιείται κατ' εξοχήν.
Δεδομένης της ευρείας χρήσης των λατινικών όρων στην αγγλική νομική ορολογία το ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ περιέχει ξεχωριστό κεφάλαιο με ΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ μαζί με τις αντίστοιχες ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ τους στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, δεδομένων των διαφορετικών δικαιϊκών συστημάτων, στο βιβλίο έχουν προστεθεί ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ που αφορούν διαφορετικούς βασικούς τομείς του ελληνικού και του αγγλικού δικαίου.
Όλοι οι όροι μαζί εκτός από τις φράσεις και τα παραδείγματα, ανευρίσκονται συγκεντρωτικά στο τέλος του βιβλίου σε αλφαβητική σειρά, ένα στην ελληνική κι ένα στην αγγλική γλώσσα, στο ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ με σημείωση της σελίδας και της αριθμητικής ενότητας, στην οποία αυτοί ανευρίσκονται. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Η οικογένεια του δεκαεξάχρονου Ελιέζερ θα διαβεί την πύλη της κόλασης του Άουσβιτς, τον Ιούνιο του 1944. Η οικογένεια δεν θα μείνει ενωμένη, όπως ήθελαν με αφέλεια ο πατέρας και η μάνα, θα χωριστούν αμέσως τα αρσενικά από τα θυληκά μέλη της. Τη στιγμή εκείνη, χωρίς να το ξέρει χωρίζεται για πάντα από τη μάνα του και τη λατρεμένη μικρή αδερφή, την Τσιπόρα ή, τρυφερότερα, Τσιπούκα (Ιουδήθ, το επίσημο όνομά της). Αργότερα θα ομολογήσει ότι ποτέ στη ζωή του δεν αγάπησε ανθρώπινο πλάσμα όσο αυτή η μικρή. Στο τέλος του πολέμου έχουν χαθεί όλοι από τη στενή και την ευρύτερη οικογένεια. Επέζησε ο ίδιος και οι δύο μεγαλύτερες αδερφές του, η Χίλντα και η Μπέα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας