*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η πολιτική σκέψη των Πλάτωνα και Αριστοτέλη στην κλασική και σύγχρονη εποχή


Έκδοση: Σεπτέμβριος 2016 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:256 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-02-3147-2


Θέμα: "Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία"

Η ανάλυση της πολιτικής σκέψης των κορυφαίων φιλοσόφων Πλάτωνα και Αριστοτέλη της κλασσικής αρχαιότητας, παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο, όπου η πολιτική θεωρία εξετάζεται σε συνδυασμό με τις πραγματικότητες που επικρατούσαν στον κόσμο της κλασσικής εποχής.

Η δουλεία, η κοινωνική δομή της πόλης-κράτους, ο ηγεμονισμός της Αθήνας και της Σπάρτης, ο ανταγωνισμός γενικότερα μεταξύ των πόλεων-κρατών, ο αποικισμός, η ανάπτυξη του εμπορίου και η αναζήτηση νέων αγορών, δημιουργούν κινητικότητα του πληθυσμού, φέρνουν ανταλλαγή γνώσεων και διευρύνεται ο πνευματικός ορίζοντας των πολιτών.

Η ανάπτυξη των πολιτικών συστημάτων και η αναζήτηση αξιών για την κοινωνική συνοχή, τις ατομικές ελευθερίες και τη λειτουργία της πολιτείας, αναζητούνται στα πλαίσια των νόμων, της παράδοσης και των θεσμών, ώστε να διασφαλίζεται η πολιτική αρετή, η δικαιοσύνη και η ευδαιμονία των πολιτών. Ο ρόλος της παιδείας για την ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης των πολιτών, σε συνδυασμό με τη φιλία, την αρμονία και την ομόνοια, αποτελούν τα θεμέλια τόσο της ιδανικής όσο και της συνταγματικής δημοκρατίας και των ελεύθερων πολιτικών συστημάτων στην πόλη-κράτος, ενώ η γνώση και η αρετή αποτελούν προϋπόθεση για την πολιτική συμπεριφορά των πολιτών, ώστε να διασφαλίζεται η εξουσία του λαού στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Αυτές λοιπόν οι προκλήσεις και οι παρακαταθήκες για μια δημοκρατική κοινωνία στην εποχή μας, εξετάζονται ως αναγκαιότητα στη σημερινή μεταβιομηχανική κοινωνία στη χιλιετία της παγκοσμιοποίησης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας