*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πλάτων

Μια σύντομη εισαγωγή


Συγγραφή: · Julia Ε. Annas
Μετάφραση: · Ελένη Γ. Λεοντσίνη
Επιμέλεια: ·Γιάννης Αβραμίδης
Έκδοση: Απρίλιος 2016 από "Θύραθεν"
Σελ.:136 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978 960 8097 63 6


Θέμα: "Φιλόσοφοι, Αρχαίοι Έλληνες" "Πλατωνική φιλοσοφία "

“Ο Πλάτων γράφει μ’ ένα τρόπο που μας εμπλέκει στην ε­­­­­πι­χει­ρη­ματολογία του. Μας παρουσιάζει επίσης φιλοσο­φι­­κές θέσεις που η τόλμη με την οποία εκφράζονται και η πλού­σια φαντασία τους σπάνια έχουν βρει ταίρι. Οι με­λε­τητές του Πλάτωνα τείνουν να υπερτονίζουν κάποια πλευ­ρά του σε βάρος των υπο­λοί­­πων. Κατά καιρούς, έχει υ­ποστηριχθεί ότι ενδιαφέρεται μό­νο να συζητά με τον α­α­γνώστη και όχι να προβάλλει θετικές ιδέες. Άλ­λες φο­ρές, ότι είναι ένας τολμητίας θεωρητικός που προχωράει δογ­­ματικά μπροστά, αδιαφορώντας για την επιχει­ρη­μα­το­­λο­­γία. Αυ­­τό που είναι δύσκολο –όσο και ωφέλιμο– να έ­­­­χου­με κα­­τά νου σχετικά με τον Πλάτωνα, είναι ότι ενδι­α­φέρεται έντονα τόσο για τις τολμηρές ιδέες όσο και για την επιχει­ρηματο­λο­γία, κατά τρόπο λεπτοφυή που δεν εί­ναι εύκολο να τον συλλάβουμε χωρίς να τον απλοποιή­σου­με. Αυτό το βιβλίο δεν διατείνεται ότι καλύπτει όλες τις ιδέες του Πλάτωνα ού­τε ότι παρέχει μια συνταγή για την ερμηνεία του· περισσότερο στοχεύει να σας εισαγάγει στη μελέτη του Πλάτωνα με τρόπο ώστε, ελπίζω, να θε­λήσετε να εμ­μείνετε στη γνωριμία σας μαζί του.”

(2016) Αρχαία Φιλοσοφία, Θύραθεν

(2007) Βιοηθική, Τραυλός

(2006) Εισαγωγή στην Πολιτεία του Πλάτωνα, Καλέντης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας