*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα στον λαβύρινθο


Συγγραφή: ·Kevin Ovenden
Έκδοση: Φεβρουάριος 2016 από "Brainfood Εκδοτική ΕΠΕ"
Σελ.:200 (14 x 21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-436-425-1


Θέμα: "Πολιτική - Ελλάς"

Σε όλη τη διάρκεια του 2015, ο κόσμος είχε στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα. Οι εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ανέδειξαν μια κυβέρνηση με εκφρασμένη την επιδίωξη να προκαλέσει το ευρωπαϊκό οικονομικό status quo, με στόχο να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών που ακολούθησε, αντήχησε σε όλο τον κόσμο.

Ο Κέβιν Όβεντεν διηγείται την ταραχώδη ιστορία των πρώτων 6 μηνών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι η νίκη αυτή ήρθε σε καιρό κρίσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, η ανάλυση του Όβεντεν είναι γεμάτη ελπίδα. Και παρά τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς των τελευταίων μηνών –ή ίσως και λόγων αυτών–, η άνοδος (και η πιθανή πτώση) του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σημαντική ιστορία γεμάτη συμβολισμούς που αξίζει να καταγραφεί.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε κεντρικό γεγονός, οι προεκτάσεις του οποίου θα είναι αισθητές για δεκαετίες. Οι ελιγμοί και οι ανατροπές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, η σύντομη παντοδυναμία του εικονοκλάστη Βαρουφάκη, το κύμα της λαϊκής υποστήριξης που κορυφώθηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όλα συνέτειναν στη σηματοδότηση μιας καθοριστικής στιγμής στην πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ο συγγραφέας, εκπροσωπεί νέες δυνατότητες για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, και ίσως μια συναρπαστική αναγέννηση της Αριστεράς. Το όραμα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προβάλλει, ότι δηλαδή μια άλλη Ευρώπη είναι όχι μόνο απαραίτητη, μα και εφικτή, παραμένει ζωντανό.
Ο Όβεντεν επίσης εξετάζει την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα, εστιάζοντας στον αρνητικό ρόλο της Χρυσής Αυγής στη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος. Μάλιστα, το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Παύλο Φύσσα και τον Πακιστανό Σαχζάντ Λουκμάν, θύματα της δολοφονικής ρατσιστικής βίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας